Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Лісівники Волині хочуть забрати у громад землі, які не обробляються

Обговорили можливість відведення площ під заліснення та збільшення лісових насаджень.

Фото зі сайту: Маневицька селищна рада.

Лісівники Волині хочуть забрати у громад землі, які не обробляються

у сесійній залі Волинської обласної ради відбулася нарада про шляхи реалізації Указу Президента України №228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісу», ініційована головою Волинської обласної ради Григорієм Недопадом, за участю голови Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка, начальника Волинського ОУЛМГ Олександра Кватирка, депутатів обласної ради, голів територіальних громад області, директорів державних лісогосподарських підприємств

На нараді обговорювали питання щодо відведення площ під заліснення та можливість збільшення лісових насаджень та передачі на облік держлісгоспів безгосподарних лісових масивів та малопродуктивних земель, які не придатні для обробітку  відповідно до Указу Президента України від 7 червня 2021 року № 228  «Про деякі заходи щодо збереження та відновлення лісів».
Під час виступу Олександр Кватирко повідомив, що лісівники готові до роботи, але їм не вистачає площ для збільшення лісових насаджень, тому вони звертаються до керівників територіальних громад щодо передачі у користування самозаліснених ділянок та земель, які не придатні до обробітку місцевим лісогосподарським підприємствам. Найбільше дане питання обговорювали голови громад, адже це може зменшити обсяги площ сільськогосподарських земель.

Найбільше дане питання обговорювали голови громад, адже це може зменшити обсяги площ сільськогосподарських земель.

Звучала також пропозиція про створення комунальних лісів, які не потрібно буде передавати лісогосподарським підприємствам.
Як зазначив Олександр Гаврилюк, у Маневицькій громаді є самозаліснені землі, на яких потрібно наводити порядок, вкладати кошти  в догляд цих площ, здійснювати підготовку кадрів, утримання цих працівників, на які потрібно виділяти кошти, яких у місцевому бюджеті і так не вистачає. Також очільник громади зазначив, що Маневицька селищна рада тісно співпрацює з державними лісгоспами, але у  Маневицькій громаді протягом декількох років залишається невирішеним питання про те, що населені пункти не можуть розвиватися та розбудовуватися, тому що затиснені лісами і це турбує як керівництво, так і мешканців громади, воно досі не врегульовано на законодавчому рівні. Тому Олександр Оксентійович закликав усіх присутніх до конструктивної розмови та ділового вирішення вищезазначених питань.

За підсумками наради прийнято спільне рішення щодо прийняття звернення до депутатів Верховної Ради про пришвидшення внесення змін до законодавства для вирішення наболілих проблем лісогосподарської галузі.

Реклама Google

Джерело: Маневицька селищна рада
Telegram Channel