Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Українського «рекордсмена з п’яної їзди на БМВ» позбавили прав на рекордний термін

Фото ілюстративне.

Фото: 1news.zp.ua.

Українського «рекордсмена з п’яної їзди на БМВ» позбавили прав на рекордний термін

Іван Панас постійно сідає за кермо під наркотиками та ігнорує рішення судів

24-річний львів’янин Іван Панас, відомий як один із рекордсменів з нетверезого керування автомобілем, отримав черговий штраф на 51 тис. грн. Суд також прийняв уже друге рішення конфіскувати у порушника автомобіль, передає ZAXID.NET.

Чоловіка у червні цього року арештували на 15 днів за регулярне керування автомобілем BMW 525 під наркотиками. У 2019 році Івана Панаса чотири рази зупиняли за кермом у стані наркотичного сп’яніння. А від початку 2021 року патрульні зупиняли Івана Панаса нетверезим ще 9 разів. Чоловік не сплачує штрафи і ігнорує рішення судів, однак іноді приходить на засідання. В одному із судових засідань Іван Панас заявив, що автомобіль BMW 525 належить його матері і він бере його без дозволу. Найчастіше чоловіка затримували нетверезим за кермом на Сихові, де він мешкає.

Сукупна сума штрафів, які наклали суди на Івана Панаса упродовж 2021 року становить 397,8 тис. грн, а прав його позбавили загально на 80 років.

17 червня Сихівський районний суд прийняв рішення арештувати Івана Панаса на 15 днів. У цьому ж рішенні вказано, що у нього мають конфіскувати автомобіль BMW 525. Іван Панас не подавав апеляцію на рішення суду, отож воно мало бути виконане через 10 днів після винесення – 27 червня.

Після арешту Іван Панас не виправився і знову почав керувати автомобілем без водійських прав та у нетверезому стані. Зокрема, 2 липня Панаса затримали патрульні під наркотичним сп’янінням на проспекті Шевченка в центрі Львова. При цьому він знову був за кермом автомобіля BMW 525. З постанови суду незрозуміло, чи це було вже інше авто такої ж моделі, чи виконавчій службі не вдалося конфіскувати попередню машину.

Іван Панас відмовився пройти перевірку на стан сп’яніння і не прийшов у суд, коли цю постанову розглядали. Суддя Людмила Фролова під час засідання 20 серпня наклала на Івана Панаса максимальний передбачений законодавством штраф – 51 тис. грн. Окрім того, суд уже вдруге прийняв рішення конфіскувати автомобіль BMW 525 у водія-порушника.

Сукупна сума штрафів, які наклали суди на Івана Панаса упродовж 2021 року становить 397,8 тис. грн, а прав його позбавили загально на 80 років. У львівських судах є матеріали ще кількох адміністративних справ щодо нетверезого керування Івана Панаса, тому ці цифри ще можуть зрости.

Читайте також: Англієць прожив на своєму острові 50 років і відмовився продати його навіть за 50 мільйонів доларів.

Telegram Channel