Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Помер Жан-Поль Бельмондо

Скріншот УНІАН.

Помер Жан-Поль Бельмондо

Французькому актору було 88 років

Французький актор театру і кіно Жан-Поль Бельмондо помер у віці 88 років. Про цю трагічну подію повідомив його адвокат. Причина смерті поки невідома.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Le Figaro.

Нагадаємо, славу Бельмондо принесла роль аморального шанувальника Хамфрі Богарта у фільмі «На останньому диханні» (1959). У перших своїх картинах він створив образ молодого бунтаря з чарівною посмішкою і став одним з улюблених акторів європейської молоді. Найчастіше грав гострохарактерні ролі в комедіях і бойовиках.

Попри успішну кар'єру, Бельмондо таки вирішив завершити її. У 2015 році він заявив, що більше не буде зніматися у фільмах. 

Попри успішну кар'єру, Бельмондо таки вирішив завершити її. У 2015 році він заявив, що більше не буде зніматися у фільмах. 

Варто відзначити, що він двічі номінувався на премію BAFTA як найкращий іноземний актор. У 1989 році удостоєний премії «Сезар» за роль у фільмі «Улюбленець долі». У 2011 році удостоєний почесної Золотої пальмової гілки Каннського кінофестивалю. У 2016 році отримав нагороду «Золотий лев» за внесок у світовий кінематограф.

Одним з найважливіших його досягнень став фільм «Професіонал» (1981). Також свої найкращі ролі він зіграв в таких картинах як «Жінка є жінка», «Злодій», «Сирена з «Міссісіпі»», «Доктор Пополь», «Стависький».

Читайте також: Цукор та олія є рекордсменами за зростанням цін серед харчів.

Telegram Channel