Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку лунали пісні на поезію видатного журналіста й письменника Івана Корсака

В обласному центрі вшанували пам'ять Івана Корсака.

Фото litakcent.com.

У Луцьку лунали пісні на поезію видатного журналіста й письменника Івана Корсака

Дійство, приурочене до 75-ї річниці від дня народження відомого земляка, відбулося 3 вересня у залі Волинського облмуздрамтеатру

Вшанувати пам’ять Івана Корсака завітало чимало краян. Більшість гостей прибули у вишиванках та з квітами. Перед початком концерту вони мали змогу поспілкуватися з його колегами, знайомими, друзями та родиною.

Захід, організатором якого став син Івана Феодосійовича Віктор Корсак, розпочався з виконання присвячених рідному краю пісень у супроводі оркестру Волинського облмуздрамтеатру. Далі до слова запросили представників місцевої влади. Заступниця міського голови Ірина Чебелюк та заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт висловили своє захоплення професійною діяльністю Івана Корсака.

Несподіванкою для присутніх стала інтерпретація уривка одного з романів Івана Корсака від театру «ГаРмИдЕр».

Для гостей також виступали відомі волинські виконавці Василь Чепелюк, Сергій Бень, Алла Опейда, В’ячеслав Судима, камерний хор «Оранта», Юрій Поліщук, Василь Бобик, гурт «Чорні Черешні» та Марічка Білозір, яку публіка зустріла особливо тепло. Під час виступу юної співачки глядачі мали змогу дивитись архівні відеозаписи родини Корсаків.

Несподіванкою для присутніх стала інтерпретація уривка одного з романів Івана Корсака від театру «ГаРмИдЕр». Наприкінці вечора Алла Опейда, В’ячеслав Судима та Василь Чепелюк виконали дуже символічну пісню на поезію «Сім’я і дім».

За словами ведучого Дмитра Ураєва, організатори не хотіли робити його реквіємом, бо прагнули ще раз довести, що творчість Івана Корсака жила, живе і буде жити.

Читайте також: Як у Луцьку відсвяткували День міста (Фото).

Telegram Channel