Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку мерседес «Кубік» створив аварійну ситуацію

Дотримуйтеся правил дорожного руху!

Фото Департаменту Муніципальної Варти Луцької міської ради.

У Луцьку мерседес «Кубік» створив аварійну ситуацію

Щоденно камерами Центру безпеки міста Луцьк фіксуються випадки створення водіями аварійних ситуацій на дорозі

Луцькі муніципали виклали відео з камер спостереження, на якому елітне авто здійснює поворот всуперед вимогам правил дорожнього руху.

Отож, розберемо конкретний випадок, що трапився сьогодні о 14:20 на «Т» подібному перехресті проспекту Волі та вулиці Шопена. Водій автомобіля «Mercedes», д.н.з. АС 0008 АН, рухаючись по проспекту в напрямку Київського майдану, при здійсненні повороту ліворуч виконував його з правої крайньої смуги, що суперечить вимогам п. 10.4 ПДР, чим створив аварійну ситуацію та ледь не спричинив зіткнення з автомобілем «Fiat», який рухався позаду та виконував випередження.

З метою зменшення аварійних ситуацій на дорогах міста нагадуємо вимоги вищевказаного пункту правил дорожнього руху: 10.4.

Водій автомобіля «Mercedes», д.н.з. АС 0008 АН, рухаючись по проспекту в напрямку Київського майдану, при здійсненні повороту ліворуч виконував його з правої крайньої смуги, що суперечить вимогам п. 10.4 ПДР.

Перед поворотом праворуч та ліворуч, у тому числі в напрямку головної дороги, або розворотом водій повинен завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку, крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в’їзду на перехрестя, де організовано круговий рух, напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою, або рух можливий лише в одному напрямку, установленому конфігурацією проїзної частини, дорожніми знаками чи розміткою.

Водій, що виконує поворот ліворуч або розворот поза перехрестям з відповідного крайнього положення на проїзній частині даного напрямку, повинен дати дорогу зустрічним транспортним засобам, а при виконанні цих маневрів не з крайнього лівого положення на проїзній частині — і попутним транспортним засобам. Водій, що виконує поворот ліворуч, повинен дати дорогу попутним транспортним засобам, які рухаються попереду нього і виконують розворот.

За наявності трамвайної колії посередині проїзної частини водій нерейкового транспортного засобу, що виконує поворот ліворуч або розворот поза перехрестям, повинен дати дорогу трамваю.

Водії! Закликаємо Вас неухильно дотримуватись правил дорожнього руху, бути взаємоввічливими з іншими учасниками дорожнього руху!

Джерело: Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради
Telegram Channel