Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У молитовному сніданку на Волині взяли участь 190 гостей

Відкрили молитовний сніданок голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, луцький міський голова Ігор Поліщук та заступник голови облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Фото ІА Конкурент.

У молитовному сніданку на Волині взяли участь 190 гостей

«У світі немає нічого сильнішого за щиру молитву»

На Волині в обласному музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка після річної перерви через пандемію відбувся Третій молитовний сніданок. Хто на ньому був присутній і в чому цінність трапези?

Традиція молитовних сніданків походить із США. У непростий для світу час, у 40-х роках минулого століття, в цій країні сенатори і члени Палати представників почали збиратися за сніданками для духовного спілкування. Такі зустрічі ставали все популярнішими, і в 1953 році президент Дуайт Ейзенхауер, котрий, до слова, пройшов Другу світову війну, організував перший Національний молитовний сніданок. З тих пір щорічно на такі зустрічі збираються тисячі учасників з усієї планети. Більше того, за прикладом Сполучених Штатів едентичні сніданки почали проводити в інших країнах світу.

Під час Третього молитовного сніданку проводився збір грошей на придбання апаратури для Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства.

На Волині ця традиція ¦з’явилася чотири роки тому. Перший і другий молитовні сніданки пройшли у приміщенні облмуздрамтеатру. Восени 2021-го за столиками у фойє цього ж закладу також зібралися 190 учасників. Серед них — представники різних конфесій, віп-персони волинської політики й бізнесу, судді, журналісти, діячі науки та мистецтва. З народних депутатів на ньому побував Вячеслав Рубльов. Особливий гість заходу — Браніслав Шкріпек із Словаччини — депутат Європарламенту 2014—2019 років, член ради директорів Європейського християнського руху.

Відкрили молитовний сніданок голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, луцький міський голова Ігор Поліщук та заступник голови облдержадміністрації Людмила Тимощук. З імпровізованої сцени лунали численні духовні настанови священників. Багато з того, що було сказано, змушувало задумуватися. У ході сніданку представники різних конфесій виголосили молитви за Україну, Луцьк, мир, дітей, родину, медиків. Наприкінці заходу у спільному виконанні всіх учасників пролунав духовний гімн «Боже Великий, Єдиний, Нам Україну храни».

Під час Третього молитовного сніданку Волині проводився збір грошей на придбання апаратури для Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства. Мова йде про прилад для проведення амплітудно-інтегрованої електроенцефалографії для діагностики патологічних відхилень у діяльності центральної нервової системи новонароджених. Про суму зібраних коштів ми повідомимо читачів згодом.

Читайте також: У місті на Волині малеча із малозабезпечених сімей навчатиметься у дитячій школі мистецтв безкоштовно.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel