Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Порошенко привітав українських кіномитців: дякую всім, хто у складні часи відроджує наше кіно

«Давайте подякуємо талановитим режисерам та сценаристам, роль яких у відродженні нашого українського кіно важко переоцінити».

Фото Європейська солідарність.

Порошенко привітав українських кіномитців: дякую всім, хто у складні часи відроджує наше кіно

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко привітав українських кіномитців із професійним святом

«П’ять років з 2014 по 2019 стали часом ренесансу українського кіно. І, що важливо, не просто українського, а україномовного. За цей час виросла ціла когорта талановитих режисерів, сценаристів, акторів. Імена яких дедалі частіше чули на міжнародних кінофестивалях», – написав Порошенко у Facebook.

І, що важливо, не просто українського, а україномовного.

«Це був період розквіту, яким я пишаюся. Коли наша команда взяла курс на розвиток кінематографії та збільшила фінансування з 67,6 млн грн до 521,2 млн грн (2014-2019 рр.). Ми відвоювали український медіапростір у російського наративу, розказавши глядачеві правду про українську історію та культуру, про війну на сході. Міністерство культури збільшило фінансування патріотичного кіно. Великий внесок у фінансування фільмів робив і УКФ, яким займалася Марина», – нагадав п’ятий Президент.

«Сьогодні я хочу подякувати всім, хто у найскладніші часи творить українське кіно. Хто цінує українську культуру, мову, робить все, щоб збагатити її. Давайте подякуємо талановитим режисерам та сценаристам, роль яких у відродженні нашого українського кіно важко переоцінити. Вітаю зі святом всіх причетних!», – пише Петро Порошенко.

 

 

 

 
 

 

 

  

 

 

Читайте також: Погода на неділю, 12 вересня: на Волині буде тепло і затишно​.

Telegram Channel