Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Слуга» Безугла: «Зеленського не можна викликати на засідання ТСК по «Вагнергейту», бо він недоторканний»

Немає слів...

Фото 5 канал

«Слуга» Безугла: «Зеленського не можна викликати на засідання ТСК по «Вагнергейту», бо він недоторканний»

Президент вже просто відверто ховається за своїм статусом...

Парламентська ТСК по «вагнергейту» не викликатиме Зеленського на засідання, бо він особа недоторканна. Про це журналістам заявила голова ТСК, народна депутатка від монобільшості Мар'яна Безугла, інформує 5.ua.

«Якщо говорити про верховного головнокомандувача, то ТСК не має права його викликати, оскільки він є особою недоторканною. Крім того, за результатами опрацювання матеріалів, що мають відношення безпосередньо до справи оперативного листування та інших документів, які показують конкретні дії і конкретне прийняття рішень, в нас не виникало потреби», – говорить Безугла.

Нагадаємо, від початку скандалу в Офісі президента неодноразово заперечували саме існування операції із захоплення «вагнерівців».

Нагадаємо, від початку скандалу в Офісі президента неодноразово заперечували саме існування операції із захоплення «вагнерівців». Опозиція вимагала створити ТСК для розслідування зриву спецоперації з вересня 2020 року. 19 травня «слуги» в парламенті провалили постанову про створення ТСК для розслідування зриву спецоперації із затримання «вагнерівців», яку підтримувала опозиція на чолі з «Європейською Солідарністю», але утворили іншу ТСК – «З розслідування можливих протиправних дій представників державної влади та інших осіб, які сприяли порушенню державного суверенітету та територіальної цілісності і несли загрозу національним інтересам та безпеці України». Проте у постанові не вказано, які конкретно випадки розслідуватиме ТСК і часові рамки розслідуваних подій. Головою комісії призначили депутатку «Слуги народу» Мар'яну Безуглу, заступником – депутата ОПЗЖ Нестора Шуфрича.

Читайте також: Світовий банк дав поради щодо пенсійної реформи в Україні.

Telegram Channel