Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Голова ТСК по «вагнергейту» відверто бреше, операцію зірвали на найвищому державному рівні – генерал Михайло Забродський

Михайло Забродський.

Фото Європейська солідарність.

Голова ТСК по «вагнергейту» відверто бреше, операцію зірвали на найвищому державному рівні – генерал Михайло Забродський

Свідчення офіцерів ГУР, які безпосередньо брали участь у спецоперації по затриманню бойовиків ПВК Вагнера, суттєво зіпсували сценарій провладної більшості, озвучений у п’ятницю головою ТСК Мар’яною Безуглою. Про це на брифінгу після засідання ТСК заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський

«Голова ТСК відверто бреше, починаючи з деталей і закінчуючи самою суттю спілкування сьогодні з офіцерами Головного розвідувального управління», – наголошує Забродський.

Він також зауважив, що якби комісія хотіла встановити істину, вона мала б опитати учасників подій.   

«Доказами можуть бути лише факти, які підтверджені відповідними людьми. Коло цих посадових осіб сьогодні було чітко зазначено із зазначення прізвищ і посад, які займали на той час і займають на сьогоднішній день. Якщо комісія буде дійсно зацікавлена у встановленні істини по цій справі, вона обов’язково запросить цих людей щонайменше для співбесіди. Але, на жаль, ми зараз маємо справу з чіткими наслідками того, як саме сформована ця комісія, зі ступенем її упередженості, і головне – зі ступенем її націленості на певний результат», – говорить Забродський.

Незрозуміла реакція членів комісії, чому логічним продовженням не стало б, наприклад, запрошення керівника Головного розвідувального управління.

«Ми сьогодні були свідками того, як під час спілкування з колишніми офіцерами Головного розвідувального управління було зазначено чимало інформації, в тому числі і дуже суттєвої для того, щоб встановити, як розвивалися події. По – перше, було чітко зазначено, що всі події, які привели до відміни, відкладення, а фактично зриву спецоперації, чітко локалізовані за часом і вони відбувалися дійсно в період за три доби до того моменту, як це стало відомо широкому загалу», – говорить Забродський.

«Чітко було зазначено, що всі рішення про перенос, відміну, відтермінування приймалося дійсно на найвищому державному рівні. Незрозуміла реакція членів комісії, чому логічним продовженням не стало б, наприклад, запрошення керівника Головного розвідувального управління. Якщо підсумувати коротко сьогоднішній день, можна сказати, що всі події сьогоднішнього дня свідчать про те, що зрив спецоперації, а фактично державна зрада все ж таки відбулася на найвищому державному рівні. І яким би не було великим бажання правлячої монобільшості на чорне говорити біле, воно від цього біліше не стане», – переконаний народний депутат.

«Потрібно, щоб була створена дійсно справедлива комісія, де будуть збалансовано представлені представники всіх політичних сил. І тільки в цьому випадку ми дійсно можемо розраховувати на успіх і на те, що суспільству буде донесена професійна, правдива інформація про те, що відбулось», – переконаний генерал Забродський.

Читайте також: «Слуга» Безугла: «Зеленського не можна викликати на засідання ТСК по «Вагнергейту», бо він недоторканний».

Telegram Channel