Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині хлопця, який вчинив наругу над Державним прапором України, відправили під домашній арешт

Поліція ще не завершила слідство у цій справі.

Фото Ярослава Садольського.

На Волині хлопця, який вчинив наругу над Державним прапором України, відправили під домашній арешт

Суд змінив міру запобіжного заходу молодику на суворішу

Інцидент, який обурив громадськість, трапився в селищі Мар’янівка Луцького району третього липня. Як стверджують очевидці, 19-річний місцевий житель Любомир Магера спершу грюкав у двері службового приміщення залізничного вокзалу, перевертав лавки та лаявся, на чім світ стоїть. Згодом він зламав флагшток, який був закріплений на бетонній колоні, зірвав із нього полотнище й кинув під ноги.

У його діях правоохоронці вбачають ознаки кримінального правопорушення (наруга над державними символами). Відомості внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

За скоєне правопорушнику загрожує штраф від 17 до 68 тисяч гривень, арешт на строк до шести місяців, або до трьох років позбавлення волі.

Батько підозрюваного Сергій Магера під час засідання суду запевнив, що син готується пройти, поліграф.

23 липня 2021 року за процесуального керівництва прокурорів Горохівського відділу Луцької окружної прокуратури поліцейські повідомили про підозру у вчиненні хуліганства й публічної наруги над державним символом Любомирові Магері.

Читайте також: Лучанка вимагає заборонити в школах збирати з батьків гроші на ремонти.

Місяць тому Горохівський районний суд обрав підозрюваному найбільш м’який запобіжний захід – особисте зобов'язання,  - який полягає у тому, що він обіцяє не ухилятись від слідства і суду.

У вівторок, 14 вересня, суддя Горохівського районного суду Василь Сметана задовольнив  клопотання заступника начальника слідчого відділення відділення поліції №2 (м.Горохів) Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області капітана поліції Юлії Назарчук і прокурора Горохівського відділу Луцької окружної прокуратури Владислава Гуслєва й змінив підозрюваному попередню міру запобіжного захисту на суворішу – домашній арешт. Закон зобов’язав підозрюваного бути вдома з 21.00 до 06.00 години, щопонеділка з’являтися у відділення поліції, повідомляти про зміну місця проживання чи навчання, утримуватися від спілкування зі свідками злочину, а також здати закордонний паспорт.

Реклама Google

Зі слів Юлії Назарчук і Владислава Гуслєва, слідство звернулося в Луцьку окружну прокуратуру з клопотанням продовжити строк досудового розслідування, яке повинно було закінчитися 23 вересня 2021 року.

А батько підозрюваного Сергій Магера під час засідання суду запевнив, що син готується пройти поліграф (детектор брехні).

Оголошення:

Продається автомобіль «Audi A-6», 1998 р. в., 1.8 бензин, МКПП.

Тел.: +380 97 856 9260
+380 63 545 7514


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel