Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Скоро авто можна буде розмитнити вдома: розповіли, коли і як

Буде зручно.

Фото: 24 Канал.

Скоро авто можна буде розмитнити вдома: розповіли, коли і як

Нарахування митних платежів буде відбуватися автоматично

З грудня українці зможуть оформляти свої автомобілі з-за кордону, не виходячи з дому – влада запускає експеримент з подання документів на розмитнення автомобілів, оплату митних зборів і реєстрацію через додаток «Дія», повідомляє «Сьогодні«.

Рішення про це було ухвалене 15 вересня на засіданні уряду України.

Постанова дозволить через смартфон подавати необхідні документи, оплатити митний збір і завершити митне оформлення транспортного засобу в автоматичному режимі.

В експериментальному режимі через додаток «Дія» можна буде провести операції зі своїм автомобілям с 2 грудня 2021 року по 31 грудня 2023 року. Якщо практика буде успішною, експеримент продовжать на постійній основі.

Нарахування митних платежів має відбуватися в автоматичному режимі з подальшою можливістю оплатити через «Дію», зазначено в проєкті постанови уряду.

«Для десятків тисяч українців ввезення авто часто перетворювалось в обмеження, незручності і затягування. Тому ми прийняли постанову, яка дозволить через смартфон подавати необхідні документи, оплатити митний збір і завершити митне оформлення транспортного засобу в автоматичному режимі», – прокоментував рішення уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: 

Telegram Channel