Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Волині в чотирьох закладах освіти – спалахи коронавірусу

Найбільшою групою ризику є освітяни.

Фото з відкритих джерел.

На Волині в чотирьох закладах освіти – спалахи коронавірусу

Безпечне освітнє середовище – це спільна відповідальність як працівників закладів, так і батьків

На Волині епідеміологи зафіксували чотири спалахи COVID-19 у закладах освіти.

Про це під час брифінгу з протидії поширення CОVID-19 розповіла головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко, інформує ІА Волинські новини.

За її словами, ситуація із кількістю хворих на коронавірусну інфекцію на території області значно ускладнилась. Станом на сьогодні епідеміологи зафіксували чотири спалахи COVID-19 у закладах освіти Волині. Зокрема, від спалаху захворювання у місцевій школі та садочку на території Турійської громади постраждало 57 осіб, із них – 22 дітей. Водночас зафіксували спалахи COVID-19 у Піщанському ліцеї Камінь-Каширської територіальної громади та у Княгининівському ліцеї Луцької територіальної громади.

 Лише у вівторок, 14 вересня, на COVID-19 захворіло 11 дітей віком від 8 місяців до 15 років і п’ять медичних працівників з Волині.

«Найбільшою групою ризику є освітяни, які відносяться до декретованого контингенту. Сьогодні ми спостерігаємо явище, коли один педагог може заразити велику кількість людей у колективі, у тому числі й дітей. Безпечне освітнє середовище – це спільна відповідальність як працівників закладів, так і батьків, адже, до прикладу, у Турійську - сімейні вогнища COVID-19», - каже Наталія Янко.

Вона зазначила, що лише у вівторок, 14 вересня, на COVID-19 захворіло 11 дітей віком від 8 місяців до 15 років і п’ять медичних працівників з Волині.

Читайте також: Волинь готується до переходу в жовту зону


 

Джерело: ІА Волинські новини.
Telegram Channel