Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Єпископ Дубенський Пимен тимчасово керуватиме Рівненською єпархією УПЦ замість спочилого сьогодні митрополита Варфоломія

Подивимося, подивимося...

Фото visti.rovno.ua

Єпископ Дубенський Пимен тимчасово керуватиме Рівненською єпархією УПЦ замість спочилого сьогодні митрополита Варфоломія

Молодому архієрею лише 36 років

Митрополит Київський і всієї України Онуфрій призначив тимчасового керуючого Рівненською єпархією УПЦ (РПЦ в Україні). Ним став єпископ Дубенський Пимен. 

Таке призначення пов'язане зі смертю митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія.

Про це повідомляє visti.rovno.ua з посиланням на ITV.

Єпископ Дубенський Пимен (в миру Воят Павло Михайлович), народився 25 червня 1985 року в с. Ганнівка, Корецького району, Рівненської області в сім’ї селян.

Єпископ Дубенський Пимен (в миру Воят Павло Михайлович), народився 25 червня 1985 року в с. Ганнівка, Корецького району, Рівненської області в сім’ї селян.

З 1991-2002 рік навчався в Копитівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

З 2002-2006 рік навчався в Київській духовній семінарії.

У 2006 році поступив до Київської духовної академії, яку закінчив у 2010 році.

Підчас навчання в Київській духовній академії паралельно навчався в Київському Національному Університеті ім. М.П. Драгоманова на заочному відділенні, який закінчив у 2013 році з ступенем магістра.

З вересні 2010 року виконував послух у Київській духовній академії і семінарії в якості викладача. У листопаді того ж року був призначений черговим помічником проректора з виховної роботи.

25 квітня 2013 року ректором Київської духовної академії і семінарії, Митрополитом Бориспільським Антонієм був пострижений у чернецтво з ім'ям Пимен, на честь священномученика Пимена (Белолікова), єпископа Семиреченського.

28 квітня 2013 року був рукоположений в сан ієродиякона Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром (Сабоданом).

6 травня 2013 року був рукоположений у сан ієромонаха Митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм.

Читайте також: 100-літня лондонська лікарка про секрет свого довголіття: віскі треба закушувати бананами.

Telegram Channel