Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На всесвітніх Іграх воїнів волиняни здобули два «золота», рівненчани – 5

Вітаємо з успіхом!

Фото: Warrior Games: Team Ukraine.

На всесвітніх Іграх воїнів волиняни здобули два «золота», рівненчани – 5

40 українських ветеранів уперше виступили на міжнародних мультиспортивних змаганнях Warrior Games (Ігри Воїнів) у США.

Warrior Games – це адаптивні змагання для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки. Міністерство оборони США організовує цей захід вже восьмий рік поспіль. До програми Ігор Воїнів входять 12 видів спорту: стрільба з лука, гольф, кульова стрільба, легка атлетика (біг та метання), велоспорт, плавання, веслування на тренажерах, баскетбол на візках, регбі на візках, пауерліфтинг і волейбол сидячи. Серед учасниць – команди з  восьми країн світу: США, України, Австралії, Канади, Великобританії, Данії, Нідерландів та Грузії.

З 2017 року українські захисники беруть участь у Invictus Games, а з 2021 року - до міжнародних спортивних заходів, які є доступними для українських воїнів, долучається Warrior Games. До складу української команди увійшли представники Національної збірної України Ігор Нескорених, а також ветерани та ветеранки, які пройшли національний відбір.  Серед них волиняни – Майя Москвич, Павло Ковальський, Богдан Оксентюк та рівняни – Андрій Бадарак, Іван Лепеха, Андрій Усач та Яна Зінкевич.

Цього року змагання мали проходити з 12 по 22 вересня в Орландо, штат Флорида, США. Однак через поширення коронавірусу Warrior Games проходять в режимі online за ареалами проживання. Попри це українські спортсмени показали гарний результат.

Волинянину Павлу Ковальському вдалося успішно виступити у стрільбі з пневматичної гвинтівки стоячи з упором у відкритій категорії та здобути золоту медаль, а стоячи без упору у відкритій категорії – срібло.

Павло Ковальський.
Павло Ковальський.

Серед них волиняни – Майя Москвич, Павло Ковальський, Богдан Оксентюк та рівняни – Андрій Бадарак, Іван Лепеха, Андрій Усач та Яна Зінкевич.

 «Величезна подяка за експрес введення в стрілецьку кухню та можливість постріляти із такої зброї керівнику федерації біатлону Волині та м. Луцька - Поліщуку Миколі Степановичу, чіткі роз'яснення та виділений час. Залишає приємні враження й пневматична гвинтівка pcp biathlon 450/220 від української компанії Zbroia Company. Як кажуть випадковості не випадкові, адже познайомився із паном Миколою всього лиш за два дні до змагань, на Boratyn Sport Fest, швидкий діалог, домовилися про можливість постріляти і от уже є 2 медалі до скарбнички України», - написав Павло Ковальський у фейсбуці.

Тим часом волинянка Майя Москвич (вона на Іграх Нескорених у Сіднеї у 2018 році здобула одразу дві золоті нагороди - перша у командній стрільбі з лука разом з Андрієм Усачем та Сергієм Шимчаком) на Іграх воїнів здобула золоту медаль в індивідуальній стрільбі з лука серед переможців.

Майя Москвич.
Майя Москвич.

 «Настріляла 270 на 18 метрів по мішені 40*40. Для мене цей результат справжнє невеличке власне диво. Для розуміння на початку літа я стріляла 230 і щиро не вірила що зможу наростити до осені результат вище 260, але спортивний лук і стріли підібрані Valentin Khavtura придбані завдяки Юлія Вусенко налаштовані Дмитром Сидоруком зробили своє) І я таки змогла! Набрала обмріяних 270 на змаганнях (хай онлайн), але набрала і ходжу тепер вся така щаслива! Проте стрільба з лука такий спорт що якщо не тренуватися регулярно - то за кілька тижнів 270 можуть стати знову 230 so I just keep going. Дякую тренеру Dmytro Sydoruk за підготовку, Paul Kovalskyi за хорошу компанію на тренуваннях, команді Соколів що підстрахували мене цього літа і Богу, що в такий бентежний час втішив мене цим маленьким дивом 270», - написала Майя Москвич.  

В українській збірній Warrior Games не було ні дня без перемог, закінчуємо ігри з таким результатом:

Віктор Легкодух – 2 золота: у греблі на 1 та на 4 хвилини

Яна Зінкевич – золото у греблі на 1 хвилину

Яна Зінкевич.
Яна Зінкевич.

 Ігор Галушка – 2 золота: у греблі на 1 та на 4 хвилини

Владислав Шатіло – 2 золота: у греблі на 1 та на 4 хвилини

Дмитро Олійник – срібло у греблі на 1 хвилину

Дмитро Браницький – срібло у греблі на 4 хвилини та бронза у греблі на 1 хвилину

Павло Ковальський – срібло у греблі на 1 хвилину

Олександр Гавриленко – бронза у греблі на 1 хвилину

Для мене цей результат справжнє невеличке власне диво.

На змаганнях з плавання Україна має неймовірні результати:

Андрій Бадарак – 2 золота і 2 срібла

Андрій Бадарак.
Андрій Бадарак.

 Іван Лепеха – 2 золота, 1 срібло та 1 бронза

Іван Лепеха.
Іван Лепеха.

 Ярослава Мазур – 1 срібло та 1 бронза

Олександр Дударєв – 1 срібло

 

Павло Ковальський 1 «золото» у відкритій категорії у стрільбі з гвинтівки з позиції лежачи і 1 «срібло» у відкритій категорії зі стрільби з гвинтівки стоячи.

Юрій Зекун переміг у велогонці в категорії С4.

У змаганнях зі стрільби з лука на перших Віртуальних військових змаганнях з стрільби з лука у різних категоріях також маємо чудові результати:

Майя Москвич – завоювала перше місце у дисципліні «Стрільба з олімпійського лука» відкрита категорія

Василь Стуженко – на другому місці дисципліні «Стрільба з олімпійського лука», категорія сидячи.

Юлія Паєвська – третє місце у дисципліні «Стрільба з блочного лука», відкрита категорія.

Легка атлетика:  біг 100 метрів у різних категоріях на Віртуальних змаганнях Warrior Games маємо переможців та призерів:

Золото у Івана Борщенко та Юрія Зекуна, срібло – Артем Лукашук, бронза – Дмитро Олійник.

Українці на перших Віртуальних військових змаганнях з пауерліфтингу виграли «золото» у кожній ваговій категорії, в якій виступали:

Владислав Шатіло – 72 кг

Олександр Гавриленко – 88 кг

Андрій Котовенко – 97 кг

Євген Олексенко – 107+ кг

Ярослава Мазур – 61 кг.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel