Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Сивохо хоче, щоб жителі «ЛДНР» голосували на виборах в Україні онлайн

Сергій Сивохо.

Фото ДС.

Сивохо хоче, щоб жителі «ЛДНР» голосували на виборах в Україні онлайн

Керівник «Національної платформи примирення і єдності», екс-радник секретаря РНБО Сергій Сивохо запропонував ввести електронне голосування на виборах в Україні для жителів окупованого Донбасу

Про це він сказав в ефірі ток-шоу «Право на владу» на каналі 1+1, передає «ДС».

Говорячи про російські вибори, до яких залучають жителів ОРДЛО, Сивохо повідомив про випадки примусу людей до участі в голосуванні. І зазначив про необхідність участі жителів окупованого Донбасу у виборах, які проводить Україна. «Я вважаю, що ми просто втрачали можливість залучати наших людей там до голосування. І зараз, коли ми всі такі «цифрові», можна було б уже хоча б за останні два роки придумати якийсь електронний спосіб голосування», — сказав Сивохо.

Якщо за «Єдину Росію» всі ходять голосувати єдиним строєм, так само вони підуть голосувати на українських виборах за ту партію, за яку вкаже Кремль.

«Щоб вони (мешканці ОРДЛО — РЕД.) не забували, що вони частина України. Тому що всі останні наші заяви тільки їх відштовхують», — додав він. Крім того, Сивохо заявив, що отримує від мешканців ОРДЛО «сигнали про розчарування в Україні».

До речі, український журналіст Роман Цимбалюк, який працює в Росії, різко розкритикував таку ідею. Він зазначив, що це дуже схоже на часті заяви прессекретаря Росії Дмитра Пєскова, який не бачить різниці в тому, щоб жителі ОРДЛО голосували і на російських, і на українських виборах.

«Ви самі сказали, що їх (жителів ОРДЛО) водять голосувати строєм. І ось ви даєте цим людям можливість голосувати на українських виборах на окупованій території. Як ви думаєте, російські правила там зміняться? Якщо за «Єдину Росію» всі ходять голосувати єдиним строєм, так само вони підуть голосувати на українських виборах за ту партію, за яку вкаже Кремль», – пояснив свою позицію журналіст.

Читайте також: Порошенко: імпортувати з Росії технології фальсифікації виборів так само неприйнятно, як купувати у них електрику.

Як повідомлялось, 8 вересня Верховна Рада підтримала постанову про звернення до міжнародних організацій із закликом не визнавати вибори до Державної думи РФ, які Росія проводить в окупованих Криму і Севастополі.

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що жителів ОРДЛО змушують брати участь у виборах до Держдуми РФ, а в разі відмови — погрожують штрафами і звільненнями.

Реклама Google

Telegram Channel