Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Волині вручили премію імені Івана Корсака

Літературну премію імені Івана Корсака 2018 року започаткувала родина письменника спільно з видавництвом «Ярославів Вал».

Фото Читомо.

На Волині вручили премію імені Івана Корсака

Традиційно церемонія вручення премії відбувається щороку до Дня народження письменника 15 вересня. Цьогоріч – учетверте

Про це йдеться на офіційному сайті Волинської обласної ради.

Іван Корсак.
Іван Корсак.

 На урочистості з нагоди вручення престижної літературної премії імені видатного українського письменника, журналіста, почесного громадянина Луцька та Каменя-Каширського Івана Корсака прийшли письменники, літературознавці, активна громадськість, представники влади, зокрема, народна депутатка Ірина Констанкевич та заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт.

Чималій частині парламенту не зайве було би познайомитися з доробком Івана Корсака, оскільки дехто з парламентарів не знає, хто такий Липинський. 

«Чималій частині парламенту не зайве було би познайомитися з доробком Івана Корсака, оскільки дехто з парламентарів не знає, хто такий Липинський. Іван Феодосійович не тільки знав, любив, досліджував історію України і рідного краю, але й неймовірно цікаво і захоплююче про неї оповідав у своїх творах. А ще, і це рідкість серед письменництва, він щедро ділився своєю творчістю, влаштовуючи презентації книг студентству і школярам та роздаровуючи видання бібліотекам», - звернулася до присутніх народна депутатка Ірина Констанкевич.
У вітальному слові заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт зазначив, що родина Корсаків – наслідувачі славетних традицій українського меценатства. «Цей конкурс – найкращий спогад про Івана Корсака, це продовження його справи, її розвиток і наповнення. А історія, її дослідження і популяризація, в тому числі і через художнє слово – це найкращий спосіб творення майбутнього», - переконаний він.
Лауреата премії таємним голосуванням визначає поважне журі. За умовами твір, представлений до участі на здобуття нагороди, обов’язково має бути присвячений історії України, написаний українською мовою та мати великий читацький розголос. Цьогоріч переможний диплом, медаль, а також винагорода у 50 тисяч гривень присуджено  українській письменниці, казкарці та журналістці Зірці Мензатюк (на фото) за історичний твір для дітей «Як я руйнувала імперію».

 

 Читайте також: У Луцьку лунали пісні на поезію видатного журналіста й письменника Івана Корсака​.

ДовідковоЛітературну премію імені Івана Корсака 2018 року започаткувала родина письменника спільно з видавництвом «Ярославів Вал» задля розвитку історичного роману та увіковічення пам’яті Івана Корсака. Першим Лауреатом став письменник, публіцист, філософ, викладач Петро Кралюк, другим – український письменник, прозаїк, поет, критик, есеїст Микола Суховецький з Одещини. Третім – сучасний український письменник, редактор літературних антологій, відомий блогер і політичний оглядач Юрій Винничук.

Telegram Channel