Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Рівному провели квітковий обмін

В європейських країнах подібне проводять часто, міняються не лише рослинами, а й різним приладдям, ґрунтами.

Фото Суспільного.

У Рівному провели квітковий обмін

Акцію організатори підгледіли у європейських селекціонерів

У Рівненській обласній бібліотеці 19 вересня пройшла акція «Квітковий обмін». Її провели, аби обмінятися контактами з колекціонерами рослин, – розповіла організаторка заходу Катерина Бобомуратова. Подібні акції, на яких можна буде обмінятися і застосунками для домашніх рослин, в майбутньому планують проводити щомісяця, інформує Суспільне.

 

 

 

Рівнянка Ірина Ковалець прийшла до Рівненської обласної бібліотеки, аби обмінятися з кимось своїми рослинами. У дівчини хобі – вона колекціонує домашні рослини.

«Особливо колекціоную кактуси, фіалки, каланхое, тому що вони цвітуть різними кольорами. Я люблю різні рослини – починаючи з пальми і закінчуючи маленькими видами. Сьогодні я принесла каланхое, тому що я вирощувала їх сама – вони «дітки», – розповіла Ірина Ковалець.

Акцію «Квітковий обмін» організатори підгледіли у європейських селекціонерів. Організаторка заходу Катерина Бобомуратова зазначила: у іноземних європейських країнах подібне проводять часто, міняються не лише рослинами, а й різним приладдям, ґрунтами тощо.

У Рівному домашніх колекціонерів дуже багато. Є у місті люди, які вирощують рідкісні рослинки, проте вони не йдуть на контакт. Тому цей захід покликаний зібрати цих людей.

«У Рівному домашніх колекціонерів дуже багато. Є у місті люди, які вирощують рідкісні рослинки, проте вони не йдуть на контакт. Тому цей захід покликаний зібрати цих людей і обмінятися контактами, аби було легше встановити зв'язок», – повідомила Катерина Бобомуратова.

 

 За її словами, цього дня подібний захід провели одразу у трьох містах України. У Рівному така акція пройшла вперше.

Загалом на обмін учасники принесли різні види рослин, в тому числі пілею пеперомію, сукуленти, грошове дерево, фіалки та інші види рослин. Організаторка запевнила: у моду знову повертаються рослини, які були популярними у 90-х роках.

Читайте також: Як Костянтин Грубич готував млинці на «Смаковиці по-володимирськи» (Відео)

Реклама Google

Telegram Channel