Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Петро Порошенко звернувся до «Слуг»: голосуйте за те, що потрібне людям, а не вам

«Ми вимагаємо, щоб були вирішені питання житлових субсидій громадянам – 20 млрд грн за рахунок коштів МВФ, які подарували Україні».

Фото Європейська солідарність.

Петро Порошенко звернувся до «Слуг»: голосуйте за те, що потрібне людям, а не вам

Порядок денний Верховної Ради України має формуватися з питань, які хвилюють людей, а не з питань, які лобіюють «Слуги народу»

Про це під час погоджувальної ради заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, пише eurosolidarit. Він закликав включити у порядок денний законопроект №6006, ініційований «Європейською Солідарністю». Як відомо, «Євросолідарність» пропонує за рахунок коштів МВФ виплатити у листопаді 13-ту пенсію, збільшити фінансування субсидій, погасити борги військовим, запланувати фінансування лікарів і підтримку громад.

«В армії більше 1,5 млрд грн заборгованість по виплатах грошового забезпечення, яку ви категорично відкидали, аж поки військові не почали це підтверджувати включно з омбудсменом».

«Стосовно порядку денного. Мені здається, що у «Слуг народу» окремий порядок денний, а у народу і суспільства окремий. Є ваш порядок денний у вигляді «лотерейки» Гетьманцева, «ігорки» Арахамії. Ви намагаєтесь відвернути увагу суспільства. Що ви там пропонували – на латинку перейти? Державу «Україна» перейменувати, новий герб намалювати? В той час, коли люди думають, де дрова купити. Яким чином їм субсидії покрити, тому що «рве» сімейний бюджет. Я щойно повернувся з Черкас, позавчора був у Дніпрі. Сільські лікарі 2 місяці не отримують заробітну платню і не виїжджають на виклики», – наголошує Порошенко.

«В армії більше 1,5 млрд грн заборгованість по виплатах грошового забезпечення, яку ви категорично відкидали, аж поки військові не почали це підтверджувати включно з омбудсменом», – говорить п’ятий Президент.

«Ми вимагаємо, щоб були вирішені питання житлових субсидій громадянам – 20 млрд грн за рахунок коштів МВФ, які подарували Україні. 13-ої пенсії – 23 млрд грн. Повернення боргів військовим, повернення боргів медикам і захисту від ковіду. І питання децентралізації. Залиште громади в спокої. Припиніть їх грабувати»,  – наголошує Порошенко.

 «Ще одна позиція – це питання комісії по «вагнерівцях». Ви намагалися створити її з людей, які мають конфлікт інтересів, а сьогодні була брутальна спроба не допустити народних депутатів на парламентське засідання. Це по-вашому демократія?», – говорить Порошенко.

«Нам потрібно формувати порядок денний з питань, які хвилюють суспільство, а не з питань, які хвилюють тільки «слуг народу». Ключове завдання для нашої країни – це відповідність Копенгагенським критеріям. А це – демократія, верховенство права, захист прав людини,  захист ЗМІ. Ні про що з цього ви не піклуєтеся і в такий спосіб ви тягнете країну назад до Росії», – наголосив Петро Порошенко.

Читайте також: У соцмережі нововолинці виступили проти білборду з обличчям Мураєва у своєму місті​.

Telegram Channel