Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Ковельські школярі прибрали берег Турії (Фото)

Молодці!

Фото Ковельської міськради.

Ковельські школярі прибрали берег Турії (Фото)

Ковельчани долучились до екологічної акції «Міжнародний день чистих берегів»

Щороку у треті вихідні вересня у світі проходить масштабна екологічна акція «Міжнародний день чистих берегів», яка започаткована у 1986 році, повідомляє Ковельська міськрада.  

Традиційно до неї долучаються і ковельчани. Цьогоріч колектив Ковельської експлуатаційної дільниці міжрайонного управління водного господарства разом з учнями 8-А класу Ковельського ліцею №1  прибрали територію біля Турії. 

Крім того, говорили  і про  масштаби забруднення водойм побутовими відходами, про проблему і небезпеку, яку несе сміття у воді.  Не оминула вона і Ковеля. І часто  біля Турії ми можемо бачити різноманітний непотріб. Спільними зусиллями було очищено  2,7 км берегової лінії.

Цьогоріч колектив Ковельської експлуатаційної дільниці міжрайонного управління водного господарства разом з учнями 8-А класу Ковельського ліцею №1  прибрали територію біля Турії. 

«Щиро дякую усім, хто дбає про наше довкілля, і такими маленькими справами формує екологічну свідомість. Хочеться, щоб ми не були байдужими і жили у злагоді із природою, щоб було чисто не від того, що там прибрали, а від того, що там не смітять», - каже головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Оксана Козакевич.

 

 Довідково:

Екологічна акція «Міжнародний день чистих берегів» (International Clean Beach day) проводиться кожен рік за підтримки Європейського Союзу та інших міжнародних організацій і проходить по всьому світу. Зокрема, проводяться акції на узбережжях річок, морів та океанів, з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів. Захід започатковано 35 років тому і проходить він у 120 країнах світу.

Читайте також: У Цуманській пущі люди прибрали за двоногою свинотою.

Telegram Channel