Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Авто можна буде відкривати... телефоном

Фото ілюстративне.

Фото: Автомастер-м.

Авто можна буде відкривати... телефоном

Нова операційна система iOS 15 від Apple дозволяє позбутись традиційних ключів від авто та відкривати машину за допомогою iPhone

Apple випустила оновлення операційних систем для iPhone, - iOS 15 iPadOS 15 і watchOS 8. Про це повідомила прес-служба компанії. Оновлення операційної системи дає автомобілістам одразу кілька приводів для радості.

Додаток Wallet від Apple тепер підтримує додаткові типи ключів, так що двері авто можна відкривати одним дотиком.

Минулого літа компанія Apple представила цифрові ключі для автомобілів, а концерн BMW став першою компанією, яка впровадила такі ключі і дала своїм покупцям можливість відкривати автомобіль одним дотиком до екрану.

Додаток Wallet від Apple тепер підтримує додаткові типи ключів, так що двері авто можна відкривати одним дотиком.

В цьому році цифрові ключі для автомобілів стали ще зручніше завдяки підтримці технології Ultra Wideband. Тепер користувачі зможуть безпечно відкривати і заводити свої автомобілі, навіть не дістаючи iPhone з кишені або сумки. iPhone можна також використовувати, щоб відкривати двері в будинок, офіс або навіть в номер готелю за допомогою ключів, збережених в Wallet

Пізніше в цьому році користувачі з тих штатів в США, де підтримується цифрове посвідчення водія, отримають можливість додати його в Wallet. Адміністрація транспортної безпеки обговорює можливість використання цифрового посвідчення особи з Wallet в аеропортах при реєстрації на рейси. Посвідчення особи в Wallet захищені шифруванням і зберігаються в модулі Secure Element - це та ж апаратна технологія, яка забезпечує захист та безпеку грошових переказів Apple Pay.

Також iOS 15 пропонує новий додаток Карти з тривимірною схемою міських доріг з додатковою інформацією, яка допоможе користувачеві розібратися, з якою смуги можна повертати, на яких дорогах є розділова смуга, де прокладені велосипедні доріжки, а де є пішохідні переходи. Втім, камери контролю швидкості додаток не показує, тому багато користувачів продовжать використовувати Waze.

Читайте також: Скоро авто можна буде розмитнити вдома: розповіли, коли і як.

Telegram Channel