Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Чиє серце б’ється у моїх грудях?»: юний волинянин потиснув руку лікарю, який пересадив йому серце (Відео)

Бригада трансплантологів змучена, але щаслива!

Фото з фейсбук-сторінки Бориса ТОДУРОВА.

«Чиє серце б’ється у моїх грудях?»: юний волинянин потиснув руку лікарю, який пересадив йому серце (Відео)

Вже через дві години після операції хлопчик поспілкувався з медиками

Перша в Україні операція з трансплантації серця дитині пройшла успішно. 13-річний хлопчик із села Зарудчі, що на Любешівщині, хворів від липня. Останній місяць дитина була в реанімації Волинського ОДТМО, останні два тижні - у Львівській клінічній лікарні швидкої допомоги. Стан хлопця був критичним і рахунок ішов на дні. Донором став 54-річний чоловік, який помер унаслідок інсульту. Згоду дала його дружина.

«Дякую вам!» – сказав юний волинянин і поцікавився, чиє серце б’ється у його грудях.

Вже за дві години після пересадки юнак зміг поговорити з лікарем Борисом Тодуровим. «Дякую вам!» – сказав юний волинянин і поцікавився, чиє серце б’ється у його грудях. «Операція пройшла добре. Тобі пересадили хороше серце від чоловіка середнього віку. Тепер ти бігатимеш, стрибатимеш, вже не будеш лежати. Прийдеться тільки щодня приймати ліки», - сказав директор Інституту серця. 

Вийшовши із операційної він також розповів, що у Львівській лікарні швидкої допомоги встановлено міні-рекорд. «Сьогодні одномоментно проходить трансплантація серця, легенів, печінки, нирок, рогівки ока (загалом це 6 органів). Працює спільна команда Київських, Львовськи і Польських фахівців. Завдяки Олегу Самчуку і його дружній команді це стало можливим в нашій країні. Десятки фахівців з різних центрів працюють чітко по хвилинах як налагоджений механізм. Пишаюся своїми колегами. Спасибі, друзі, за відмінну роботу. Це моя 20-я трансплантація», - сказав Борис Тодуров.

Нагадаємо, учора в Львівській клінічній лікарні швидкої допомоги, якою керує уродженець Ковельщини Олег Самчук провели кілька унікальних операцій: перша в Україні трансплантація легень чоловікові та перша трансплантація серця дитині, а також одночасно проведено трансплантацію шести органів (серця, печінки, нирок, легень і рогівки ока). Українські медики йдуть на рекорд!

Telegram Channel