Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Верховна Рада визнала нелегітимними вибори до Держдуми РФ

Ці вибори багато хто визнає нелегітимними.

Фото: Крим.реалії.

Верховна Рада визнала нелегітимними вибори до Держдуми РФ

У заяві наголошується на порушеннях державою-окупантом норм міжнародного гуманітарного права

Верховна Рада визнає чергові вибори депутатів до Державної Думи Російської Федерації 2021 року незаконними, а сформовану за їх результатами Держдуму РФ – нелегітимною.

На засіданні 22 вересня Верховна Рада прийняла постанову № 6078 «Про Заяву Верховної Ради України щодо нелегітимності виборів депутатів Державної Думи Російської Федерації 2021 року». Про це мовиться на сайті ВР, передає 5 канал.

ВР звертається до міжнародної спільноти із закликом надати оцінку фальсифікованим виборам та фактам незаконного голосування.

Постановою затверджено заяву Верховної Ради України, в якій звертається увага міжнародної спільноти на факт проведення 17-19 вересня 2021 року нелегітимних виборів депутатів Державної Думи Російської Федерації на тимчасово окупованій території України.

У заяві наголошується на порушеннях державою-окупантом норм міжнародного гуманітарного права, зокрема залучення до голосування громадян України з незаконно виданими паспортами Російської Федерації, переміщення населення держави окупанта на тимчасово окуповані території України та неконтрольований процес перетину міжнародно визнаного державного кордону України.

У заяві Верховна Рада України визнає такі вибори незаконними, а Державну Думу Російської Федерації – нелегітимною та звертається до міжнародної спільноти із закликом надати оцінку фальсифікованим виборам та фактам незаконного голосування.

Читайте також: Справа Приватбанку: Порошенко і Гонтарева виграли Лондонський суд у Суркіса.

Telegram Channel