Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ляшко спрогнозував, коли в Україні закінчиться карантин

Фото ілюстративне.

Фото: Shutterstock.

Ляшко спрогнозував, коли в Україні закінчиться карантин

Вакцинація здатна пришвидшити зняття обмежень, переконані в МОЗ

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що українцям треба насамперед подбати про вакцинацію від COVID-19, і тоді, за умови позитивних показників імунізації, питання продовження карантину навіть не порушуватимуть. Про це він заявив 23 вересня під час виступу на міжнародному форумі «Креативна індустрія», передає 5 канал.

«Вакцинуємося до Нового року – навесні можемо спокійно жити без карантинних обмежень», – відповів глава МОЗ.

Міністр також звернув увагу на досвід Великої Британії й Данії, що завдяки піврічній інтенсивній вакцинації зараз узагалі не мають проблем з карантинними обмеженнями.

«У нас сьогодні понад 10 мільйонів доз вакцини, на 17 мільйонів, як мінімум, законтрактовано. Іще 3 мільйони мені подарують як людині, яка ефективно робить вакцинацію. Все залежить від вас. Вакцинуємося до Нового року – навесні можемо спокійно жити без карантинних обмежень», – відповів глава МОЗ.

Ця ж умова стосується скасування маскового режиму.

Ляшко сказав: «Якщо ми вакциновані, треба носити маску, оскільки в нас досить велика кількість невакцинованих. А людина, яка вакцинована, може переносити збудника, хворіти з легким перебігом і інфікувати невакцинованих. Це призведе до тяжких наслідків перебігу хвороби у того, хто не вакцинувався. Тому, якщо ми вакцинуємо велику кількість людей, тоді ми будемо розглядати питання про те, що можна зняти маски».

Він додав, що нині МОЗ шукає «золоту середину» в питанні протиепідемічних обмежень.

Нагадаємо, карантин в Україні був оголошений ще у 2020 році, коли в країні зареєстрували перші спалахи коронавірусу. Обмеження, зокрема, стосуються маскового режиму, роботи громадського транспорту, кінотеатрів й фітнес-клубів, закладів харчування, проведення масових заходів та дотримання соціальної дистанції.

Читайте також: В Україні 7 866 нових випадків коронавірусу, на Волині – 238.

Реклама Google

Telegram Channel