Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Західні ЗМІ звернули увагу на особливу роль олігарха Коломойського в ухваленні закону про олігархів

Отакої!

Фото censor.net

Західні ЗМІ звернули увагу на особливу роль олігарха Коломойського в ухваленні закону про олігархів

Соратника і спонсора Зеленського жодні обмеження не стосуються...

Підтримка закону про олігархів Ігорем Коломойським ставить під сумнів ефективність самої ідеї деолігархізації.

Про це йдеться в статті німецького видання Deutsche Welle, інформує Цензор.НЕТ.

«Підтримали законопроєкт і бізнес-партнери Коломойського з депутатської групи «За Майбутнє». Дива та й годі! Однак важко повірити у те, що ці люди переосмислили свої підходи у політиці. Більш імовірно, що попросту законопроєкт з гучною назвою «антиолігархічний» мало що змінить у відносинах політиків і олігархів», - йдеться в статті. Видання зазначає, що проєкт жодним чином не вплине на Коломойського, який запросто обмине вимоги цього закону.

Взяти хоча би фінансування партій. Підтримувати політичні сили грошима олігархам з реєстру РНБО буде заборонено. От лише ні Ігор Коломойський, ні Дмитро Фірташ, ні інші олігархи, як правило, особисто партії і не фінансують.

«Взяти хоча би фінансування партій. Підтримувати політичні сили грошима олігархам з реєстру РНБО буде заборонено. От лише ні Ігор Коломойський, ні Дмитро Фірташ, ні інші олігархи, як правило, особисто партії і не фінансують. Найбільшими спонсорами, наприклад, «Слуги народу» у виборчий 2019 рік, як випливає зі звітів на сайті НАЗК, були цілком собі пересічні українці», - йдеться в статті.

Нагадаємо, 23 вересня Верховна рада у другому читанні проголосувала проєкт закону про олігархів. Рішення прийнято без урахування думки Венеціанської комісії, яка почала аналіз проєкту 15 вересня. Уповноважена з прав людини Людмила Денисова, а також 4 з 5 фракцій парламенту наполягли на передачі проєкту закону до Венеціанської комісії, через порушення ним норм Конституції і прав людини.

Висновки Венеціанської комісії щодо цього законопроєкту очікуються не пізніше ніж 15 грудня. 

Читайте також: Мер пообіцяв премію жінці, яка першою завагітніє після вакцинації від COVID-19.

Telegram Channel