Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Мер пообіцяв премію жінці, яка першою завагітніє після вакцинації від COVID-19

От хитрюга: жінки і щеплені, і вагітні. Але… злі, бо без омріяних 100 тисяч!

Фото із сайту patrioty.org.ua.

Мер пообіцяв премію жінці, яка першою завагітніє після вакцинації від COVID-19

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Дожартувався: гроші в очільника міста вимагають 100 майбутніх мам

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків (на фото) має незвичайну проблему: близько ста жінок у цікавому стані претендують на 100 тисяч гривень, бо завагітніли після вакцинації від COVID 19 

Справа в тому, що 7 вересня Марцінків особисто пообіцяв солідну грошову винагороду першій жінці, яка завагітніє після вакцинації. Так він хотів заохотити людей до щеплення і розвіяти міф про те, що вакцина від коронавірусу провокує безпліддя.

Однак охочих отримати гроші виявилося багато. А як визначити і підтвердити, у якої із жінок момент зачаття настав найраніше, — ​невідомо. Тепер ошелешений міський голова виправдовується тим, що обіцянка видати 100 тисяч гривень була лише жартом. «Я так жартома сказав… У мене понад 100 заявок від жінок, які після вакцинації просто у Viber і Facebook надсилають, коли вони перший раз вакцинувалися, коли другий і коли завагітніли», — ​дивується він.

З іншого боку, якщо наш народ легко повірив у телевізійного Голобородька і обрав його президентом, то чому б не повірити в обіцянку Марцінківа дати 100 тисяч. Чи в те, що після вакцинації не буде дітей.

 

У Росії першокурсник застрелив 6 людей в університеті

Ще понад 20 отримали поранення

Трагедія сталася у Перм­ському державному університеті. Коли хлопець зі зброєю з’явився у приміщенні, студентів закликали зачинитися в аудиторіях. Але на відео видно, як молоді люди в паніці вискакують із вікон. Внаслідок стрілянини загинуло 6 осіб, 24 постраждали (19 з них – від вогнепальних поранень). Семеро перебувають у лікарнях. Тривожна кнопка у навчальному закладі не спрацювала через те, що зловмисник спершу вбив охоронця і її не було кому натиснути.

Під час затримання стрілець чинив збройний опір, його важко поранили.

Нападником виявився 18-річний Тимур Бекмансуров, студент першого курсу цього вишу. Напередодні він залишив у соцмережі великий допис, де розповів, що давно планував розправу, для цього купив мисливську рушницю. Спочатку для нападу обрав школу, але потім передумав. Злочинець пише, що «ненавидить себе» і хоче «зробити боляче» всім, хто стане на його шляху. Він стверджує, що «не перший і не останній», бо «світ прогнив і всі зігнили ізсередини».

Нагадаємо, що у травні 2021 року стрілянина у школі в російській Казані призвела до смерті 9 осіб. А в 2018-му в окупованій Росією Керчі внаслідок нападу на коледж загинула 21 людина.

 

«Залізли у скриню, а вона зачинилася»: у ящику задихнулися двоє малолітніх дітей

У Волноваському районі Донеччини правоохоронці знайшли мертвими 10-річну дівчинку і її 7-річного братика

Про зникнення доньки й сина поліції повідомили батьки, жителі села Нікольське. Коли дорослі пішли близько 04.30 на роботу, хлопчик і дівчинка залишилися без нагляду. Коли ж батьки повернулися додому, то дітей уже не було. До їх пошуків залучили особовий склад місцевого райвідділу поліції і співробітників кінологічної служби. Під час огляду одного з покинутих будинків правоохоронці виявили стару скриню, в якій і були тіла дітей. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2
ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України (від 10 до 15 років).

Водночас, як зазначив глава Нацполіції Донецької області Артем Кисько, діти могли задихнутися через те, що кришка скрині зачинилася. «Ймовірно, залишившись одні, діти гралися і залізли у скриню, а вона зачинилася на замок. Причина смерті – асфіксія внаслідок нестачі кисню», – повідомив він.

 

У Чорнобилі побільшало ведмедів

Ведмідь­забрід чималий: метр у холці!
Ведмідь­ чималий: метр у холці!

 

Це підтверджують кадри з фотопасток

Клишоногих не було в цих краях ще від початку ХХ століття. Але останніми роками дослідники природи дедалі частіше помічають у Чорнобильській зоні диких ведмедів, хоч достеменно і не знають: це мігруючі тварини, чи вони на цій території уже розмножуються. Вперше ведмедів тут вдалося сфотографувати в 2014-му, хоч сліди бачили ще у 2003-му. Цього літа вони теж кілька разів потрапляли в об’єктиви фотопасток, які вчені розставляють у чорнобильських лісах.

Дослідник дикої природи Сергій Гащак каже, що це лише початок — ​ведмеді повертаються на землі, які покинула людина.

 

Державний переворот у США чи порятунок країни від навіженого Трампа?

Америка шокована: генерал їхньої армії за спиною в експрезидента вів переговори з Китаєм

Зокрема, командир Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі двічі таємно телефонував до свого китайського колеги, щоб запевнити його, що США не збираються нападати на Піднебесну. «Якщо ми плануватимемо атакувати, я зателефоную вам завчасно. Це не стане сюрпризом», — ​сказав Міллі китайському генералу. Як повідомляють авторитетні американські ЗМІ, зокрема «Вашингтон пост» та CNN, про це йдеться в новій книжці «Загроза», що має вийти цими днями. Генерал Марк Міллі боявся, що колишній президент Дональд Трамп почне з Китаєм війну, можливо й атомну, щоб оголосити надзвичайний стан і далі залишатись президентом. Міллі нібито зібрав підлеглих і попередив: якщо Трамп віддасть наказ атакувати Китай, вони не повинні його виконувати.

Америка розділилась на два табори. Одні звинувачують генерала не тільки у порушенні субординації, а навіть у спробі державного перевороту. Інші ж стверджують, що від навіженого і неврівноваженого Трампа можна було чекати чого завгодно, тому не допустити катастрофи могли лише такі «тверезі» генерали, як Міллі.

Зрештою, якщо «псих» Трамп підбурював до штурму Капітолію, то чому не міг віддати наказ кинути бомбу на Китай?

Читайте також: Обираємо кутові дивани у Києві: як не помилитися з вибором?.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel