Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Перед побаченням стане в пригоді… аспірин

Таблетки з особливою дією.

Фото leda.kharkov.ua.

Перед побаченням стане в пригоді… аспірин

Звичайно, ацетилсаліцилову кислоту, як і будь–які медикаменти, треба використовувати за призначенням лікаря. Але бувають випадки, коли ці таблетки хочеться назвати універсальним засобом

На обличчі виліз прищ

Ацетилсаліцилова кислота виручить, якщо перед важливою зустріччю чи побаченням на лобі або підборідді з'явився неприємний дефект, який терміново потрібно прибрати. Аспірин має протизапальний ефект і допоможе позбутися болячки. Роздавіть таблетку, додайте трохи лимонного соку, щоб вийшла густа паста, і нанесіть на прищ. Через кілька хвилин ретельно змийте водою. Увага! Не використовуйте цей засіб на відкритих ранах або подряпинах.

Вкусив комар

І знову згадаємо про протизапальну дію аспірину. Якщо вас покусали комахи, утворилися червоні прищі, які нестерпно сверблять, розчиніть таблетку в столовій ложці води і нанесіть на місця укусів. Прояви алергії зменшаться, і вигляд, і самопочуття поліпшаться.

Якщо вас покусали комахи, утворилися червоні прищі, які нестерпно сверблять, розчиніть таблетку в столовій ложці води і нанесіть на місця укусів. 

Загрубіли ступні

Щоб приготувати засіб, який прекрасно пом’якшить шкіру на п'ятах і допоможе позбутися мозолів, треба подрібнити кілька таблеток аспірину, додати половину столової ложки лимонного соку і нанести суміш на «підошви» ніг. Потім оберніть ступні теплим, вологим рушником і потримайте 10 хвилин. Тепер буде легко зняти загрубілу шкіру пемзою.

Не вдається позбутися лупи

Розітріть на порошок 7 таблеток і змішайте з шампунем, перш ніж братися за миття голови. Окрім того, що волосся набуде здорового блиску, ацетилсаліцилова кислота запобігає утворенню грибка і розмноженню бактерій, які в більшості випадків і викликають лупу. Хоча іноді вона може виникнути і з іншої причини, наприклад через хронічну хворобу або стрес.

Масніє шкіра

Якщо бачите у дзеркалі своє не зовсім гарне відображення з великими порами, чорними цятками на носі, зробіть лікувальну маску для обличчя. Знадобиться 7 подрібнених таблеток аспірину, 3 столові ложки несолодкого йогурту і 1 столова ложка меду. Усе змішайте, нанесіть на проблемні ділянки, залиште маску на 15 хвилин, потім змийте водою.

Марія КАЩУК.

Читайте також: Чи можна вживати алкоголь при COVID-19, ГРВІ та грипі?

Реклама Google

Telegram Channel