Де і сільки зберігати продукти, щоб не отруїтися - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 26.29 € 30.58
Де і сільки зберігати продукти, щоб не отруїтися

Більше року консерви зберігати не варто.

Фото із сайту tobiporada.com.ua.

Де і сільки зберігати продукти, щоб не отруїтися

Смалець можна тримати не більш як пів року. Перші два–три місяці — ​у скляному чи керамічному посуді, закривши кришкою, у холодильнику, а потім треба перенести у комірчину чи інше темне і прохолодне місце

  • Якщо вершкове масло покласти в морозильну камеру, то два тижні за нього можна не хвилюватися. Але не довше! А от маргарин у холодильнику витримає і три тижні.
  • Будь-які ковбасні вироби можуть лежати в холодильнику місяць.

Олія може зберігатися у вашому домі не більше трьох місяців.

  • Борошно, крупи і макаронні вироби в щільній тарі «протягнуть» декілька місяців. Потім запаси варто поновити.
  • Олія може зберігатися у вашому домі не більше трьох місяців. Стежте, щоб на неї не потрапляло світло.

Читайте також: «Невдовзі перетвориться на страву олігархів»: в Україні карколомно дорожчають овочі борщового набору

 

  • Сухофрукти без світла і вологи придатні до вживання до 10 місяців.
  • Компоти, соки, консервація — ​рівно рік. І то якщо кришки не іржаві.