Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині погіршується епідситуація: за останню добу вакцинували майже чотири тисячі людей

Вакцинація є найефективнішим способом протидії COVID-19.

Фото Волинської ОДА.

На Волині погіршується епідситуація: за останню добу вакцинували майже чотири тисячі людей

Із 23 вересня на території України встановлено «жовтий» рівень епіднебезпеки, який передбачає посилення карантинних обмежень

Епідемічна ситуація на Волині стрімко погіршується. Станом на 24 вересня область залишається у «жовтій» зоні епіднебезпеки на підставі перевищення кількості нових випадків на 100 тис. населення (167 при рекомендованому 75 на 100 тис. населення) та перевищення коефіцієнта виявлення нових випадків (12,5 % проти 4% рекомендованих для «зеленої» зони).

Про це повідомила на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС 24 вересня головний державний санітарний лікар області Наталія Янко.

Також за її словами нині відбувається перевищення показника динаміки рівня госпіталізації, що становить 51 %, і в разі його перевищення упродовж трьох днів нас очікує «помаранчева» зона.

«Волинська область відноситься до одного із регіонів, де ріст захворюваності відбувається найінтенсивніше. За останній тиждень ріст становить 61 %. Найбільше занепокоєння на сьогодні викликає захворюваність у Луцькій територіальній громаді, де тижневий приріст захворюваності становить 55 %, та потребує впровадження заходів, направлених на стабілізацію та локалізацію епідемічної ситуації», - зазначила Наталія Янко.

Тож головний державний санітарний лікар області вкотре наголосила, що вакцинація на сьогодні є найефективнішим способом протидії COVID-19.

За останню добу проведено близько 4 тис. щеплень, в т.ч. першою дозою – понад 3 тис. особам, та другою – близько 1 тис.

Наталія Янко повідомила, за останню добу проведено близько 4 тис. щеплень, в т.ч. першою дозою – понад 3 тис. особам, та другою – близько 1 тис.

Начальник управління освіти й науки облдержадміністрації Людмила Плахотна зазначила, що нині активно розпочали вакцинуватися саме педагогічні працівники, адже «жовта» зона передбачає значні обмеженні саме для закладів освіти.

«Станом на сьогодні загальний показник вакцинації працівників закладів освіти становить 57 %. Вчора він становив 52 %. Тобто, щодня значне число освітян щеплюються. Для прикладу, за останню добу вакцинувалося 1309 осіб», - поінформувала головна освітянка області.

Нині 271 заклад навчається за дистанційною формою, а 299 (52,1 %) закладів загальної середньої освіти – у звичному режимі.

Відтак, за результатами засідання члени регіональної комісії вирішили посили заходи з комунікацїі щодо інформаційної кампанії по вакцинації від COVID-19 на регіональному рівні, у тому числі на рівні територіальних громад та старостинських округів.

Читайте також: «На Волині жоден хворий на COVID-19 пацієнт – не вакцинований»: чи готова область до боротьби з вірусом

Своєю чергою, головам районних державних адміністрацій, сільським, селищним, міським головам територіальних громад доручено та забезпечити вакцинацію працівників закладів освіти, в тому числі за допомогою виїзних мобільних бригад, у разі відсутності в закладах освіти постійних пунктів щеплень та здійснювати щоденний моніторинг кількості вакцинованих працівників закладів освіти.

Окрім цього, посилять й контроль за дотриманням за виконанням обмежень, що визначені Постановою, головне управлінню Держпродспоживслужби в області спільно з Головним управлінням Національної поліції.

Реклама Google

Читайте також: У Волинській обллікарні від коронавірусу пролікували 1765 надважких пацієнтів (Відео)

Джерело: Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації
Telegram Channel