Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Володимир-Волинській птахофабриці прокоментували ситуацію з обшуками

На Володимир-Волинській птахофабриці 20 вересня відбулися обшуки.

Волинь-нова

На Володимир-Волинській птахофабриці прокоментували ситуацію з обшуками

Підставою для проведення слідчих дій стала Ухвала Подільського районного суду

На Володимир-Волинській птахофабриці прокоментували обшуки на підприємстві. У пресслужбі заявляють, що дії правоохоронних органів – протиправні. 

Нагадаємо, обшуки на птахофабриці відбулися в понеділок, 20 вересня. Як повідомила пресслужба прокуратури міста Києва, правоохоронці підозрюють посадових осіб птахофабрики у незаконному привласненні 34 млн грн з держбюджету, які були виділені державою на підтримку розвитку тваринництва.У ході обшуків вилучили 16 млн грн готівкових коштів. Правоохоронці зазначають, що це частина грошей, привласнених за допомогою злочинної схеми.

 Птахофабрика заявляє, що всі дії правоохоронців є спробою тиску на бізнес та незаконним вилученням коштів із каси підприємства, з метою перешкоджанню господарській діяльності та позбавлення підприємства оборотних коштів.

За версією правоохоронних органів, Володимир-Волинська птахофабрика начебто заволоділа бюджетними коштами під приводом дотації на розвиток тваринництва. Птахофабрика заявляє, що всі дії правоохоронців є спробою тиску на бізнес та незаконним вилученням коштів із каси підприємства, з метою перешкоджання господарській діяльності та позбавлення підприємства оборотних коштів.

«Щодо розвитку тваринництва, то фабрика здійснює і буде продовжувати здійснювати інвестиційну діяльність стосовно будівництва нових потужностей із залученням новітніх технологій та впровадження інноваційних рішень у вирощуванні та виробництві.

У 2020 році в повній відповідності до чинного законодавства птахофабрика інвестувала понад 120 млн. гривень: збудувала нові виробничі потужності, здала їх в експлуатацію та отримала грошову компенсацію в розмірі 34 млн. грн, яку ж відразу реінвестувала у 2021 році в нове будівництво. У 2021 році інвестиції в будівництво склали понад 150 млн. грн та були створені нові робочі місця, попри карантинні обмеження. Підприємство є основним роботодавцем в місті, надає робочі місця для понад 1500 працівників та забезпечує соціальну стабільність у Волинській області», – коментують на підприємстві.

У пресслужбі запевнили, що птахофабрика не залишить поза увагою незаконні дії правоохоронних органів та у встановленому законом порядку буде вимагати їх припинення.

«Закликаємо не вплутувати підприємство в брудні політичні маніпуляції. Це недоречно, адже  ми займаємося лише виробничою діяльністю, випускаємо курятину і забезпечуємо населення України якісним продуктом», – йдеться в заяві. 

Реклама Google

Читайте також: На Волині покарали митника, який позичив людям півмільйона, і не вказав це в декларації

Джерело: Пресслужба Володимир-Волинської птахофабрики
Telegram Channel