Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині присвоєно звання «Народний аматорський колектив»

Галузь культури поки без боргів, але нестачу коштів відчуває, особливо перед початком опалювального сезону.

Фото зі сайту Волинської обласної ради.

На Волині присвоєно звання «Народний аматорський колектив»

Відбулося засідання колегії управління культури, з питань релігій та національностей ОДА

У ході колегії також проаналізували виконання обласного бюджету галузі за 8 місяців 2021 року. Заступник начальника профільного управління ОДА Валерій Дмитрук розповів, що за підсумками роботи бюджет галузі обсягом 153,3 млн гривень на рік профінансовано на 69%, а це - 105,9 мільйонів. Він також зауважив, що завдячуючи депутатам обласної ради, було спрямовано понад 1 мільйон додаткових бюджетних асигнувань. 

Валерій Дмитрук додав, що наразі заборгованості по зарплаті та розрахунках за енергоносії галузь культури немає, однак, враховуючи збільшення тарифу на оплату природного газу, нестача коштів на опалювальний сезон поточного року становитиме майже 300 тис. гривень.

«У зв'язку із цим ми будемо звертатись до обласної ради про виділення додаткових бюджетних призначень на цей рік. Просимо також керівників  посилити контроль за щомісячним використання коштів за  кожним видом енергоносіїв для своєчасного перерозподілу асигнувань», - наголосив він.

Депутат облради Григорій Пустовіт також зауважив, що в умовах обмеженого бюджетного фінансування керівникам закладів культури варто подбати, як про оптимізацію видатків, так і про залучення додаткових коштів.

Треба шукати законну можливість отримувати додаткові кошти, які підуть на забезпечення діяльності комунальних підприємств галузі культури та сприятимуть реалізації неймовірно великого і багатогранного творчого потенціалу закладів культури нашого краю.

«Працювати так, як ми працювали раніше уже не можна, треба думати де економити гроші, міркувати, як можна заробити. Вочевидь вам необхідно вводити платні послуги. Треба шукати законну можливість отримувати додаткові кошти, які підуть на забезпечення діяльності комунальних підприємств галузі культури та сприятимуть реалізації неймовірно великого і багатогранного творчого потенціалу закладів культури нашого краю», - підкреслив він.

Члени колегії також схвалили рішення про присвоєння звань «народний аматорський колектив» ряду територіальних громад області:
–    вокальному ансамблю «Джерело» будинку культури-філії с. Бірки Любомльської територіальної громади;
–    вокальному ансамблю «Водограй» будинку культури с. Згорани Головненської територіальної громади;
–    вокальному тріо «Любчаночка» будинку культури с. Любче Копачівської сільської ради;
–    вокальному ансамблю «Рідні люди» будинку культури с. Копачівка Копачівської сільської ради;
–    ансамблю народної пісні «Світлиця» та вокальному  тріо «Струни Ратнева»  народного дому «Просвіта» с. Ратнів Боратинської сільської ради;
–    вокальному  ансамблю «Вінок з барвінку» клубу с. Радовичі Павлівської сільської ради.

Звання «зразковий аматорський колектив» отримала дитяча театр-студія «10 ряд 10 місце» Ковельського народного дому «Просвіта».

Джерело: Волинська обласна рада
Telegram Channel