Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Українець Михайло Кохан номінований на звання  «Зірка, що сходить» за версією European Athletics

Голосування в соцмережах становитиме 25% від загального результату. Переможців оголосять 16 жовтня.

Фото Суспільного.

Українець Михайло Кохан номінований на звання «Зірка, що сходить» за версією European Athletics

Українські легкоатлети двічі отримували цю нагороду в минулому, і обидва рази – у стрибках у висоту

European Athletics оголосила цьогорічних номінантів на звання «Зірка, що сходить» у європейській легкій атлетиці. Серед десяти претендентів на нагороду в чоловічій категорії – й український метальник молота Михайло Кохан, передає Суспільне.

У 2021-му 20-річний легкоатлет відзначився перемогою на чемпіонаті Європи U23 у столиці Естонії Таллінні.

Також українець показав найвищий результат сезону серед європейських спортсменів до 23 років – 80.78 метра. Ця позначка цому підкорилася в липні на Гран-прі Угорщини.

На Олімпійських іграх-2020 у Токіо Кохан став четвертим, метнувши молот на 80.39 м.

Серед десяти претендентів на нагороду в чоловічій категорії – й український метальник молота Михайло Кохан.

Один із головних конкурентів Кохана – 19-річний француз Саша Жоя, який цього року виграв чемпіонат світу та Європи U20 у бігові на 110 м з бар'єрами. На цій дистанції на чемпіонаті світу в Найробі Жої встановив світовий рекорд серед спортсменів до 20 років – 12.72 секунди.

Також серед номінантів – словенець Крістіан Чех, який у Токіо-2020 ввійшов до топ-5 у метанні диска, а також став чемпіоном Європи U23 і володарем європейського рекорду в цій віковій категорії (70.35).

Ввійшли до списку й чемпіони світу серед молоді: турецький бігун з бар'єрами Берке Акчам, литовський метальник диска Миколас Алекна, французький стрибун у довжину Ерван Конате та шведський потрійний стрибун Ґабріель Валльмарк.

Читайте також: Гучний расистський скандал в українському хокеї: гравець «почистив і з'їв банан» перед чорношкірим суперником (Відео)

Реклама Google

Telegram Channel