Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Повідомили, коли в Луцьку розпочнеться опалювальний сезон

Фото ілюстративне.

Фото: gazeta.ua.

Повідомили, коли в Луцьку розпочнеться опалювальний сезон

29 вересня на початку пленарного засідання 19-ої сесії міської ради повідомив міський голова Ігор Поліщук повідомив, що опалювальний сезон розпочнеться вчасно. Він зазначив, що уся інформація, що надходить від АТ “Волиньгаз” , насправді, не відповідає дійсності. Адже ДКП «Луцьктепло» перебуває у задовільному фінансовому стані та жодних проблем з початком опалювального сезону не буде

«Критичної ситуації з боргами за газ підприємство не має, і загрози зриву опалювального сезону теж немає. Наше підприємство «Луцьктепло» має найменшу заборгованість серед аналогічних підприємств обласних центрів. Минулого тижня «Луцьктепло» погасило 9,7 мільйона гривень боргу за газ, вчора – ще 3 мільйони, завтра до кінця дня погасить ще 2,27 мільйона гривень. Разом це 15 мільйонів гривень. На реальну роботу у нас лишиться 8,3 мільйона гривень на місяць. Тому опалювальний сезон у Луцьку розпочнеться вчасно: при настанні середньодобової температури нижче 8 градусів за Цельсієм. Підприємство до опалювального сезону готове, оновлена техніка, формується додаткова бригада, щоб у разі аварійної ситуації таких бригад було декілька, і ми ліквідовували проблему за максимально короткий час», – наголосив Ігор Поліщук, йдеться на сайті Луцької міськради.

Критичної ситуації з боргами за газ підприємство не має, і загрози зриву опалювального сезону теж немає.

Окрім цього, міський голова Ігор Поліщук звернув увагу  депутатів на відповіді, яка надійшла від Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. Нагадаємо, ще влітку під час чергової сесії депутати міської ради звернулися до цього Міністерства з проханням вплинути на ситуацію із викидами з цукрового заводу.

«Прийшла просто відписка. Сьогодні ми не можемо розраховувати на центральні органи влади у вирішенні цього питання. Тому даю протокольне доручення директору департаменту економічної політики Борису Смалю та начальнику відділу екології Оксані Лисак знайти міжнародні екологічні організації, які змогли б належним чином відреагувати на роботу даного підприємства. Адже скарг на чорний дим від жителів Вересневого надходить надзвичайно багато», - зазначив Ігор Поліщук.

Читайте також: Луцьк визнано найбільш безпечним містом України.

Реклама Google

Telegram Channel