Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Волині щодня 50 осіб офіційно стають водіями. Як отримати або обміняти посвідчення?

«Термін дії посвідчення водія, яке було видане вперше, становить 2 роки, а далі його потрібно обміняти на постійне (30 років)».

Фото із сайту vol.hsc.gov.ua.

На Волині щодня 50 осіб офіційно стають водіями. Як отримати або обміняти посвідчення?

Про обмін посвідчення водія, яке було видане вперше, розповідає керівник Регіонального сервісного центру Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ (РСЦ ГСЦ МВС) у Волинській області Григорій Бахал (на фото)

Важко уявити сьогодення без використання транспорту. Отож все більше охочих виявляє бажання навчатися водінню. Від початку нинішнього року сервісними центрами МВС Волині видано більше ніж 10 тисяч посвідчень водія.

«Майже щодня в сервісних центрах МВС нашої області орієнтовно 50 осіб отримують посвідчення водія вперше», – розповів керівник РСЦ ГСЦ МВС у Волинській області Григорій Бахал.

Керівник РСЦ ГСЦ МВС у Волинській області Григорій Бахал. Фото із сайту vol.hsc.gov.ua.

 

 Нагадаємо, термін дії посвідчення водія, яке було видане вперше, становить 2 роки, а далі його потрібно обміняти на постійне (30 років).

«Тих, хто протягом двох років (з дня видачі посвідчення водія), був сумлінним керманичем, не здійснив адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, або мав такі порушення (не більше двох) та не вчинив кримінального правопорушення, передбаченого статтею 286 Кримінального кодексу України – запрошуємо обміняти посвідчення водія без складання іспитів», – зазначив Григорій Бахал.

Від початку 2021 року близько 400 громадян, які звернулися для обміну посвідчення водія, виданого вперше, складали іспити повторно, оскільки вчинили 3 і більше адмінпорушень в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

 

Від початку 2021 року близько 400 громадян, які звернулися для обміну посвідчення водія, виданого вперше, складали іспити повторно, оскільки вчинили 3 і більше адмінпорушень в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Як саме замінити дане посвідчення водія?

Для обміну посвідчення водія до сервісного центру МВС необхідно надати наступні документи:

 = посвідчення водія, що обмінюється;

 = паспорт громадянина України;

= копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, а у разі відсутності, в силу релігійних переконань – паспорт з відміткою про це (якщо ця інформація відсутня в базі даних);

 = документи, що підтверджують зміну персональних даних особи, якщо такі відбулися;

=  медичну довідку встановленого зразка, дійсну на дату подання документів;

= платіжний документ (квитанцію), який засвідчує оплату бланкової продукції.

Фото із сайту vol.hsc.gov.ua.

 

 

Фото із сайту vol.hsc.gov.ua.

Нагадаємо, що для обміну посвідчення водія, особа звертається до будь-якого сервісного центру МВС, незалежно від зареєстрованого місця проживання. Для отримання послуги обов’язковою є наявність талону Е-черги.

«Також обмін можна зробити онлайн, через Електронний кабінет водія, що на сайті Головного сервісного центру МВС. Достатньо завантажити сканований файл медичної довідки щодо придатності керування ТЗ. Заявка опрацьовується близько 5 днів. Надалі особа, що звернулася для онлайн обміну посвідчення водія, може отримати його без попереднього запису, тобто позачергово», – наголосив Григорій Бахал.

Щиро сподіваємося, що початковий етап вашої власної історії водія пройшов успішно! Чекаємо вас для обміну посвідчення водія за попереднім записом, а саме через електронний функціонал «Запис в Е-чергу», що на сайті Головного сервісного центру МВС або взявши талон через термінал, що в приміщенні сервісного центру МВС.

Інформацію про порядок отримання послуг можна знайти на сайті Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Волинській області vol.hsc.gov.ua, отримати консультацію – на офіційній Фейсбук-сторінці «Сервісні центри МВС у Волинській області» https://www.facebook.com/scvolyn/ або за телефоном (0332 74-91-15).

Читайте також у нас: «На Волині кредитори розклеюють оголошення від імені позичальника (Фото)​».

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel