Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Картоплю почали збирати з дев'ятої ранку: як волинська громада дбала про «другий хліб» для пацієнтів медзакладів (Фото, відео)

Тонну картоплі за день зібрали селяни Тростянецького старостинського округу.

Фото: Суспільне Волинь.

Картоплю почали збирати з дев'ятої ранку: як волинська громада дбала про «другий хліб» для пацієнтів медзакладів (Фото, відео)

Почали з одного кінця села і до іншого. На добровільних засадах

Тонну картоплі за день зібрали селяни Тростянецького старостинського округу для лікарні у Ківерцях і для підопічних місцевого Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання. Про це Суспільному розповів староста Петро Вишневський.

Картоплю для потреб медзакладів в окрузі збирають останні декілька років.

29 вересня картоплю почали збирати з дев'ятої ранку. Волонтери власним транспортом об’їжджали двори селян у селі Хопнів Ківерцівської тергромади.

Волонтери власним транспортом об’їжджали двори селян у селі Хопнів Ківерцівської тергромади.

«Почали з одного кінця села і до іншого. На добровільних засадах, просимо допомогти лікарні та будинку пристарілих, які знаходяться на нашій території», – розповів волонтер Сергій Ворсенюк.

 

 

 

Волонтер каже: городиною селяни завжди діляться охоче. «Треба людям, - даємо. То ж люди є в будинку пристарілих. Хто його знає, як життя складеться. Ніхто від цього не застрахований, а хто ж допоможе, як не ми, не односельці», – розповів житель села Хопнів Іван Кінчак.

Пенсіонерка Євгенія Міщук передала волонтерам два відра картоплі. Каже торік теж передавала продукти у лікарню.

 

 «У льохові нагребла небагато, бо вже втомлююся. Я теж у лікарню не разі потрапляла і знаю, що людям там теж треба щось їсти», – розповіла жінка.

Збір картоплі організували у чотирьох селах: Тростянець, Хопнів, Острів та Лички. Староста округу Петро Вишневський каже: зібране зберуть в міській раді, щоб згодом розподілити між закладами.

У лікарнях, які уклали договір з Національною Службою здоров’я України і надають медичні послуги в рамках Програми медичних гарантій, організоване безоплатне харчування для пацієнтів, телефоном розповіла Суспільному директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар’яна Возниця.

«Лікарні тепер є комунальними не комерційними підприємствами. Деякі мають аутсорсинг харчування, деякі мають свій харчоблок. Все рахується від того, яким чином вони можуть собі дозволити мати харчоблок чи краще купувати цю послугу», – розповіла представниця НСЗУ.

У стаціонарних відділеннях лікарень Луцької тергромади вартість харчування пацієнтів складає від 15 до 80 гривень за день, розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Володимир Лотвин. Додає: харчують пацієнтів за кошти НСЗУ.

Відео «Суспільного Волинь»:

Староста Петро Вишневський розповів у медзакладах завжди є потреба в городині, тому картоплю збиратимуть і в інших старостинських округах Ківерцівської тергромади.

Читайте також:Ковельський ліцей став кращим серед 200 навчальних закладів України і отримав набори для робототехніки

Telegram Channel