Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Президент Грузії відмовилася помилувати новоспеченого «нареченого з України» Саакашвілі, Зеленський – занепокоєний (Відео)

Саломе Зурабішвілі: «Режим Саакашвілі зневажав права людини, вільний бізнес і верховенство закону».

Фото із сайту Youtube.com.

Президент Грузії відмовилася помилувати новоспеченого «нареченого з України» Саакашвілі, Зеленський – занепокоєний (Відео)

«Всі єдині перед законом»

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі відмовилася помилувати свого попередника, третього президента Міхеїла Саакашвілі, який був затриманий у Батумі.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на грузинську редакцію «Радіо Свобода».

«Всі єдині перед законом. Багато хто сьогодні запитує: чи помилує президент Саакашвілі? Відповідь одна, проста і остаточна: ні, ніколи», – запевнила Зурабішвілі під час брифінгу 1 жовтня, звинувативши свого попередника в тому, що його режим «зневажав права людини, вільний бізнес і верховенство закону».

Зурабішвілі додала, що їй було неприємно бачити, як колишнього президента заарештовували на камери, але визнала, що того «вимагало верховенство закону».

«Він прийняв неприйнятне для президента країни рішення, коли пішов з громадянства і коли порушив сьогодні кордон і закон, спробувавши підірвати авторитет державних правоохоронних органів», – говорить президент Грузії.

Зурабішвілі додала, що їй було неприємно бачити, як колишнього президента заарештовували на камери, але визнала, що того «вимагало верховенство закону».

За словами Саломе Зурабішвілі, дії Саакашвілі «призвели до дестабілізації в країні».

Саломе Зурабішвілі: «Режим Саакашвілі зневажав права людини, вільний бізнес і верховенство закону».
Саломе Зурабішвілі: «Саакашвілі прийняв неприйнятне для президента країни рішення».

Тим часом затриманий 1 жовтня експрезидент Грузії оголосив голодування і вимагає вважати себе політичним в’язнем.

Про це, як передає грузинський «Перший канал», заявила омбудсмен цієї країни Ніно Ломджарія після візиту до Міхеїла Саакашвілі.

Зараз його утримують у 12-му пенітенціарному закладі Руставі (СІЗО).

«Мене цікавили умови затримання, чи було це перебільшенням чи ні. Його затримали сьогодні в одному з будинків Тбілісі, він був один. Опору не було, отже, не застосовувалася сила», – говорить Ломджарія.

За її словами, Саакашвілі попросив про зустріч з українським консулом, оскільки є громадянином України.

«Коли я увійшла, він перебував у лікаря і проходив медичне обстеження. Потім нам дали можливість поспілкуватися в камері. Михайло Саакашвілі сказав, що оголошує голодування», – сказала омбудсмен.

Читайте також у нас: «Саакашвілі показав свою нову дружину – народну депутатку України (Відео)».

P.S. Президент Володимир Зеленський занепокоєний новинами і тоном заяв з Грузії щодо затримання голови Виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеіла Саакашвілі. Про це повідомив прессекретар президента Сергій Нікіфоров у Facebook.

 «Уважно стежимо за повідомленнями про затримання голови Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеїла Саакашвілі. Президент Володимир Зеленський занепокоєний такими новинами і тоном заяв, що лунають в Грузії щодо можливого розвитку ситуації.

Президент Володимир Зеленський занепокоєний такими новинами і тоном заяв, що лунають в Грузії щодо можливого розвитку ситуації.

Україна звертається до грузинської сторони по роз'яснення щодо усіх обставин та причин такого кроку відносно українського громадянина. Посольство України в Грузії поки що не отримало офіційної інформації про затримання. Але наші консули вже працюють над тим, аби надати Міхеїлу Саакашвілі усю необхідну допомогу».

У чому звинувачують Саакашвілі?

= Як нагадує «Українська правда», у 2018 році Саакашвілі визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліані, та ще до 6 років – у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

= Також експрезиденту висунули звинувачення у справі щодо розтрати бюджетних коштів та розгон акції протесту у листопаді 2007 року та вторгнення на телеканал «Імеді». Саакашвілі відкидає всі звинувачення і називає справи політично вмотивованими.

Читайте також у нас: «На Волині хлопцеві відірвало руку картоплекопачкою».

Telegram Channel