Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Європі стурбовані посиленням авторитаризму в Україні під приводом боротьби з олігархами, – Умланд

Андреас Умланд: в Європі бояться, що Зеленський піде шляхом Путіна.

Фото Обозреватель.

У Європі стурбовані посиленням авторитаризму в Україні під приводом боротьби з олігархами, – Умланд

Європейський союз всерйоз побоюється, що українська влада буде використовувати так званий закон про олігархів для політичної боротьби, контролю над ЗМІ та побудови авторитаризму за зразком Росії початку 2000-х

Таку думку висловив Старший експерт Програми європейських, регіональних і російських досліджень «Українського інституту майбутнього» Андреас Умланд.

Таку небезпеку теж бачать, що це буде просто прелюдія для концентрації влади.

«Є побоювання того, що ця антиолігархічна політика – це знову ж буде просто інструмент політичної боротьби і що ці медіа-імперії, які зараз перебувають під контролем олігархів, можуть піти під контроль держави або під контроль якихось політичних сил, які близькі до виконавчої гілки влади. Тобто, таку небезпеку теж бачать, що це буде просто прелюдія для концентрації влади», – повідомив експерт в інтерв'ю, оприлюдненому на YouTube-каналі Сергія Лещенка, пише Обозреватель.

Як аналогію до поточних процесів в Україні Андреас Умланд привів політику раннього Володимира Путіна. «І приклад цьому – те, що сталося за Путіна, коли він прийшов до влади і почав теж тиснути певних олігархів, і потім це була частина його антидемократичної централізації влади. Тобто, дивляться з побоюванням, я думаю, на Заході на цей закон про деолігархізацію», – додав експерт.

Читайте також: Кого з волинян можуть записати в олігархи?

Реклама Google

Telegram Channel