Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Налякали: скульптура дівчини, яка тоне, викликала ажіотаж в іспанському місті (Фото)

Під час припливів і відпливів фігура зі склопластику вагою 120 кг занурюється і випливає на поверхню.

22/09/2021. Bilbao. Bizkaia. País Vasco. Campaña de la BBK con la escultura de una cabeza gigante de una niña hundida en la ría. ARABA PRESS/PATXI CORRAL

Фото Рубен Ороско.

Налякали: скульптура дівчини, яка тоне, викликала ажіотаж в іспанському місті (Фото)

Художник створив її для благодійного фонду BBK Foundation, щоб активізувати дискусію про вплив людини на навколишнє середовище, люди не сподівалися на таке видовище

Мексиканський художник-гіперреаліст Рубен Ороско встановив у річці в Більбао скульптуру у вигляді голови дівчини.

Реакція місцевих жителів була неоднозначною, адже їх ніхто не попередив про встановлення скульптури, пише Суспільне з посиланням на Reuters.

 
 

 Робота Рубена Ороско називається «Bihar», що в перекладі з баскської означає «завтра». Художник створив її для благодійного фонду BBK Foundation, щоб активізувати дискусію про вплив людини на навколишнє середовище.

Моторошно реалістичне обличчя молодої дівчини, яка тоне, має на меті нагадати глядачам, що «їхні дії можуть потопити їх, або утримати на плаву». 

Моторошно реалістичне обличчя молодої дівчини, яка тоне, має на меті нагадати глядачам, що «їхні дії можуть потопити їх, або утримати на плаву». Під час припливів і відпливів фігура зі склопластику вагою 120 кг занурюється і випливає на поверхню.

 

 Фонд BBK Foundation коментує, що це має показати, що чекає на людство, «якщо ми продовжимо робити ставки на нестійкі моделі» які сприяють кліматичним змінам.

Не всі жителі Більбао одразу провели екологічні паралелі, побачивши скульптуру. Жінка, яка назвалася Марією, спочатку вважала, що скульптура це пам’ятник якимось трагічним подіям минулого:

«Сьогодні я дізналася, що мова йде не про це, але я думаю, що кожен може надати цій скульптурі свій власний сенс», — сказала вона.

Були і ті, кого обличчя у воді налякало:

«Спочатку це викликало у мене відчуття стресу, коли більша частина обличчя була над водою, але тепер вона викликає у мені смуток, багато смутку», — сказала глядачка Тріана Гіл.

Читайте також:Князівна, сурмач, змієборець, скрипалі: на Волині за пів мільйона гривень встановили вічнозелені скульптури (ВІдео)

Реклама Google

 

Telegram Channel