Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На відміну від України, в Чехії розпочинають слідство проти прем’єра через публікацію Pandora Papers

Андрій Бабіш.

Фото Слово і діло.

На відміну від України, в Чехії розпочинають слідство проти прем’єра через публікацію Pandora Papers

Поки в Офісі президента України усіляко намагаються нівелювати розголос результатів проєкту Pandora Papers, в Чехії почали розслідування стосовно тамтешнього прем’єр-міністра Андрея Бабіша, який фігурує у масштабному розслідуванні на основі «досьє Пандори»

Як повідомили у Twitter поліції Чехії, розслідування правоохоронців стосуватиметься не лише Бабіша, а й інших громадян, що фігурують у документах, пише «Прямий».

«Національний центр проти організованої злочинності SKPV розпочинає розслідування не лише стосовно прем’єр-міністра Чеської Республіки, а й усіх громадян Чехії, які згадуються у цій «справі» (Pandora Papers – РЕД.). Однак зараз ми не будемо надавати більше інформації», – йдеться у повідомленні.

За даними журналістів-розслідувачів, Андрій Бабіш купував за 22 мільйони доларів елітну нерухомість у Франції, в тому числі палац на Лазурному узбережжі.

Варто зазначити, що, за даними журналістів-розслідувачів, Андрій Бабіш купував за 22 мільйони доларів елітну нерухомість у Франції, в тому числі палац на Лазурному узбережжі. Гроші проводилися через офшор, який він не задекларував всупереч вимогам закону. Проте у звіті «Pandora Papers» не сказано, що ці операції порушують закон.

Сам Бабіч заперечує своє відношення до будь-яких протизаконних схем. «Ну ось. Я чекав, що вони причепляться до мене прямо перед виборами, щоб нашкодити мені і вплинути на вибори в Чехії… Я ніколи не робив нічого незаконного або неправильного, але це не заважає їм знову намагатися очорнити мене», – написав він у Twitter після публікації матеріалів з «досьє Пандори».

Читайте також: Зеленський, який «злив» інформацію про «вагнерівців» Лукашенку, підірвав довіру наших партнерів – Порошенко​.

Telegram Channel