Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
СБУ викрила масштабну схему шахрайства з банківськими картками зі щомісячним обігом понад 6 мільйонів гривень

Підпільний «call-центр» працював чотири місяці у Вінниці.

Фото Європейської правди.

СБУ викрила масштабну схему шахрайства з банківськими картками зі щомісячним обігом понад 6 мільйонів гривень

Аферисти представлялися працівниками служби безпеки банківських установ або правоохоронних органів і виманювали у громадян їхні персональні дані

Служба безпеки України заблокувала у Вінниці масштабну схему заволодіння коштами громадян через роботу підпільного «call-центру», який працював чотири місяці й щомісяця приносив незаконний дохід понад 6 млн грн.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу СБУ, житель Вінниці орендував у центрі міста офісне приміщення і влаштував у ньому роботу «сall-центру», для нелегальної діяльності зловмисник залучив 25 безробітних місцевих жителів.

За допомогою персональних даних, які вивідували в ошуканих, кошти з банківських карток виводили на «резервний» рахунок. Після цього гроші виводили «в тінь» через мережу афілійованих фірм і переводили в готівку.

«Оператори» представлялися працівниками служби безпеки банківських установ або правоохоронних органів і виманювали у громадян їхні персональні дані, за допомогою яких кошти з банківських карток виводили на «резервний» рахунок. Після цього гроші виводили «в тінь» через мережу афілійованих фірм і переводили в готівку.

Під час обшуку в приміщенні «call-центру» правоохоронці виявили майже 100 одиниць комп'ютерної техніки й телекомунікаційного обладнання, чорнові записи з даними банківських платіжних карток і документацію з доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України триває слідство для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправних дій.

Читайте також:СБУ оголосила про підозру «найманому вбивці», якого ФСБ РФ завербувала для ліквідації українського спецпризначенця в Рівному

Telegram Channel