Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Поки була в СІЗО, кинув чоловік: у справі про розстріл дівчиною інструктора тиру новий поворот

Тривають слідчі дії.

Фото obozrevatel.com.

Поки була в СІЗО, кинув чоловік: у справі про розстріл дівчиною інструктора тиру новий поворот

З Веронікою Моторіною, яку суд визнав винною в убивстві інструктора тиру, розлучився чоловік

Він звернувся до суду буквально відразу після розстрілу в Полтаві, коли дівчина лише кілька днів провела в СІЗО. Про заміжжя Вероніки нічого не було відомо, ба більше – причиною трагедії вважалась сварка з хлопцем, передає obozrevatel.com.

Позовна заява до Ленінського районного суду Дніпра (де народилася й раніше жила Моторіна) надійшла 16 лютого 2021 року. Через кілька днів суд прийняв її до розгляду і відкрив провадження в цивільній справі.

Хлопець у суді заявив, що вона також хотіла вбити свою бабусю – її єдину опікунку.

З'ясувалося, що 24 грудня 2019 року Вероніка вийшла заміж у Полтаві – тоді їй було всього 18,5 років. У позовній заяві Абдельразек Е. повідомив, що з лютого 2020 року шлюбні відносини між ним і відповідачкою фактично припинилися.

Зазначимо, що за два місяці до НП в тирі Вероніка, бувши заміжньою, познайомилася в Полтаві з хлопцем і переїхала до нього. Саме розрив із ним вона назвала причиною того, що нібито хотіла покінчити життя самогубством – для чого і вирушила до тиру. Але в підсумку розстріляла літнього чоловіка.

Хлопець у суді заявив, що вона також хотіла вбити свою бабусю – її єдину опікунку. Мати дівчини перебуває в психіатричній лікарні, а батько давно позбавлений батьківських прав.

Через те, що Вероніка перебувала в Полтавському СІЗО, Дніпровський суд направив туди окреме судове доручення.

Адміністрацію пенітенціарної установи зобов'язали вручити Вероніці копію заяви її чоловіка (про бажання розлучитися), а також допитати її. У сутності, дізнатися, чи згодна вона на розірвання шлюбу.

Як видно з усього, дівчина не хотіла розлучатися і 15 червня в суд надійшла заява Моторіної про проведення засідання за її участю в режимі відеоконференції.

Читайте також: Горохівчанин публічно познущався з державного прапора: його судитимуть.

Згодом Абдельразек Е. звернувся до суду з проханням про розгляд справи за його відсутності. А ось Моторіна прислала в Дніпро письмову заяву, в якій зазначила, що вона не погоджується з причинами розірвання шлюбу, викладеними її чоловіком у позові.

Проте в серпні, за місяць до винесення вироку Вероніці Моторіній Октябрським районним судом Полтави у справі про вбивство інструктора тиру, суд у Дніпрі ухвалив рішення розлучити подружжя.

Що це був за шлюб, а може спочатку фіктивний – невідомо. Зрозумілим є одне: розлучатися Моторіна точно не хотіла.

Її адвокат Андрій Євдокименко не став коментувати цю ситуацію, а запропонував звернутися безпосередньо до його клієнтки.

Нагадаємо, вбивство в полтавському тирі сталося 7 лютого 2020 року. Слідство довело, що випадково зробити 5 пострілів було неможливо. 28 вересня 2021 року Октябрський районний суд Полтави засудив Вероніку Моторіну до 15 років позбавлення волі за вбивство 64-річного Ігоря Смолянінова. Рішення колегії суддів виявилося жорсткішим за позицію прокуратури, яка просила для обвинуваченої 12 років. Під час конвоювання із суду в слідчий ізолятор дівчина порізала себе лезом. У лікарні Моторіній надали медичну допомогу, а потім повернули до СІЗО.

Telegram Channel