Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
Луцькі мініатюрні мавпочки отримали нові хатки (Відео)

За тваринами тепер можуть спостерігати відвідувачі.

Фото Суспільне.

Луцькі мініатюрні мавпочки отримали нові хатки (Відео)

У Луцькому зоопарку одні із найменших мавп – дев'ять левиноголових тамаринів та біловухих ігрунок – отримали нове житло

Тварин переселили з адмінприміщення у вольєр, – розповіла кореспонденту Суспільного директорка звіринця Людмила Денисенко.

У вольєрі оселилися дві пари біловухих ігрунок з малятами, а також пара левиноголових тамаринів, – зазначила директорка зоопарку. За тваринами тепер можуть спостерігати відвідувачі.

Температура для тварин у приміщенні повинна становити 25-29 градусів тепла.

Температура для тварин у приміщенні повинна становити 25-29 градусів тепла. Перших самців подарували благодійники, решту привезли з Рівненського, Харківського, Одеського та Миколаївського зоопарків, – додала Людмила Денисенко.

«Побачити в живій природі їх дуже важко, бо вони маленькі: десь як наша долоня. Вага сягає 100-300 грамів, тварини живуть групами», – каже директорка звіринця.

 

 Зі слів доглядальниці та екскурсовода зоопарку Юлії Гайової, мавпенята люблять увагу: «Вони у нас ручні, люблять під кофту лізти».

«Мавпочки не є небезпечними, до них можна заходити. Вона (мавпочка – ред.) потребує уваги, ми мусимо заходити постійно, спілкуватися, бо вона сумує, а ми її улюбленці – люди», – додала доглядальниця.

Читайте також: Президент Південної Кореї закликав припинити їсти собак

Під час годування мініатюрних мавп фрукти очищують від шкірки та кісточок.

«Мавпам часто дають банани та це найбільша проблема. Це, як для нас торт – смачно, приносить задоволення, але не є корисно. У лемурів взагалі відсутня селезінка, і їм взагалі не можна цитрусових. Ми проходимо, а люди пхають якісь апельсини, мандарини», – розповіла Юлія Гайова.

Реклама Google

 

Telegram Channel