Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Депутати одного з волинських міст спеціально зберуться для обговорення дистанційного навчання

Щоб батьки не шукали «правди», обранці вирішать раз і назавжди.

Ілюстративне фото: depositphotos.com.

Депутати одного з волинських міст спеціально зберуться для обговорення дистанційного навчання

Мер Ковеля скликав задля цього позачергову сесію. Раніше батьки одного з навчальних закладів міста рішуче виступили проти дистанційки

Відповідно до розпорядження міського голови  7 жовтня  2021 року  о 10.00 годині в сесійному залі адміністративного приміщення будинку рад відбудеться тринадцята позачергова сесія міської ради, на розгляд якої внесено проєкт рішення «Про звернення щодо внесення змін до обмежувальних протиепідемічних заходів, визначених постановою Кабінету Міністрів України № 1236 від 09.12.2020 року». Про це йдеться на сайті міськради, тим часом Ігор Чайка, очільник міста, ще раніше зауважив, що питання дистанційки обговорять публічно, аби в майбутньому не виникало суперечок.

- Не в компетенції міського голови, його заступників чи працівників виконкому запроваджувати карантинні обмеження та відміняти чи призначати дистанційне навчання. У країні в період пандемії встановлені єдині для всіх регіонів правила. Є «жовта» зона, є відповідні рішення Уряду, згідно яких школи не можуть повернутися до звичного навчання, якщо менше, ніж 80 відсотків працівників шкіл — вакциновані. Батьки і вчителі кажуть — це тиск, порушення прав. Збирають підписи, вимагають звернутися до Уряду. Радять мені, як голові, цитую «не дотримуватися злочинних рішень». Тобто — піти всупереч закону, - повідомляє Ігор Чайка.

Депутати міської ради - будуть вирішувати це питання в публічній площині, зможуть вислухати батьків, провести громадські слухання і прийняти рішення щодо подальших дій, які стосуються дистанційного навчання.

-- Але переконаний, що в цій ситуації можу діяти лише в правовому полі. Тому ініціюю скликання позачергової сесії міської ради, де легітимні представники громади — депутати міської ради - будуть вирішувати це питання в публічній площині, зможуть вислухати батьків, провести громадські слухання і прийняти рішення щодо подальших дій, які стосуються дистанційного навчання, - додає він.

Читайте також:Школи Луцького району отримають нові комп'ютери

Реклама Google

Telegram Channel