Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На ділянці дороги з Рівного до Луцька затримка з увімкненням освітлення. Чому (Відео)

Рух шестикілометровим відрізком дороги в сторону Луцька повністю запустили наприкінці серпня. Водії нарікають, що без освітлення їхати там незручно.

Фото Суспільного.

На ділянці дороги з Рівного до Луцька затримка з увімкненням освітлення. Чому (Відео)

Виникли юридичні нюанси

Освітлення шестикілометрової ділянки дороги з Рівного в сторону Луцька не можуть увімкнути, оскільки лінія електропередач належить місту. Про це 5 жовтня розповів Суспільному речник Служби автодоріг в області Дмитро Леонтіюк.

Систему освітлення на відремонтованій ділянці повністю змонтували та протестували, повідомив Дмитро Леонтіюк. Але увімкнути її зараз не можуть через юридичні моменти.

Силова лінія електропередач, яка живить електричні опори і перспективну контактну мережу тролейбусну, належить місту, а саме «Рівнеелектроавтотрансу». І, щоб все було юридично правильно, слід оформити так зване субспоживання електроенергії.

«Силова лінія електропередач, яка живить електричні опори і перспективну контактну мережу тролейбусну, належить місту, а саме «Рівнеелектроавтотрансу». І, щоб все було юридично правильно, слід оформити так зване субспоживання електроенергії», – уточнює речник Служби автодоріг області.

Рух шестикілометровим відрізком дороги в сторону Луцька повністю запустили наприкінці серпня. Водії нарікають, що без освітлення їхати там незручно.

«Треба, щоб освітлювалися пішохідні переходи. Це дуже важливо. І краще ж їздити, коли світло. На Київську їздив, то як світиться, то гарно їхати», – каже водій Степан.

Такої ж думки й водій Володимир.

«Незручно, що немає освітлення. Треба, щоб зробили й буде набагато краще, і водіям, і пішоходам», – розповідає Володимир.

Якщо увімкнути освітлення зараз, то, за словами речника Служби автодоріг області, за спожиту електроенергію платитиме громада міста.

«Це буде як мінімум містити ознаки кримінального правопорушення. Оскільки це буде не цільове використання бюджетних коштів», – додає Дмитро Леонтіюк.

Оскільки балансоутримувачем дороги є Служба автодоріг, то і за освітлення платити мають вони, зазначив речник. Усі необхідні документи для розв'язання цього питання в «Рівнеобленерго» та «Рівнеелектроавтотранс» вони подали минулого четверга.

Тролейбусні лінії на цій ділянці дороги ще монтують. Зі слів Дмитра Леонтіюка, ця контактна мережа заживлена від іншого кабелю. Відтак, система освітлення може бути підключена незалежно від неї.

Читайте також:У Луцьку знову змінюють рух транспорту через ремонт великої вулиці

Реклама Google

Telegram Channel