Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У землі, на якій збудують вітрову електростанцію, з'явився власник

Але справа затягується.

Фото із сайту volynnews.com.

У землі, на якій збудують вітрову електростанцію, з'явився власник

На Волині одинадцять земельних ділянок площею від 36 до 40 сотих передали у комунальну власність громади для будівництва вітрової електростанції

Про це повідомив під час брифінгу голова Володимир-Волинської територіальної громади Ігор Пальонка, передає ІА Волинські новини.

На території Затурцівської територіальної громади стартує будівництво потужної вітрової електростанції.

З його слів, вже навесні на території Затурцівської територіальної громади стартує будівництво потужної вітрової електростанції.

«Станом на сьогодні потенційні інвестори вже передали одинадцять земельних ділянок в комунальну власність громади. Вони домовилися з власниками цих ділянок на певних умовах. Згідно з договорами, підписаними між мною і власниками, ділянки, площею 36-40 сотих кожна, повернули у комунальну власність», – зазначив посадовець.

Водночас він зауважив, що ще до прийняття у вересні 2021 року змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», була запущена процедура щодо розробки схеми планування території колишньої Зарічанської сільської ради.

Читайте також: У Володимир-Волинському ЦНАПі повідомляють про нову супер сучасну послугу (Відео)

«Але з вересня вступив у дію новий закон про містобудівну діяльність, у відповідності до якого схеми планування території району немає у переліку необхідної документації, натомість є комплексна схема просторового планування і генеральний план. І ми думаємо, як привести в порядок всі документи, пов’язані з проектуваням. Тому справа затягується. Але сьогодні я переписувався з потенційними інвесторами, і вони сказали, що все в силі», – проінформував очільник громади.

Telegram Channel