Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Легендарний британський режисер Тоні Палмер прибув на Волинь і обіцяє сенсацію

Британський режисер частий гість на Волині.

Фото з фейсбук-сторінки Григорія НЕДОПАДА.

Легендарний британський режисер Тоні Палмер прибув на Волинь і обіцяє сенсацію

80-річний режисер розповів, що захоплений Волинню та її спадщиною, а відвідини нашої області для нього – наче свято

Під час візиту на Волинь видатний британський режисер Тоні Палмер зустрівся з головою Волинської обласної ради Григорієм Недопадом. Про це очільник облради написав у фейсбуці.

 

 У його творчому доробку – понад 120 фільмів про знаменитих композиторів, музикантів та акторів. Мистецтвознавець і критик, продюсер і сценарист Тоні Палмер відвідує Волинь з 2008 року, оскільки є активним учасником міжнародного музичного фестивалю «Стравінський та Україна». Він був особисто знайомий з композитором і зняв про нього фільм.

Режисер розповів, що захоплений Волинню та її спадщиною, а відвідини нашої області для нього – наче свято. Відзначив режисер і дбайливе ставлення до історичної та культурної спадщини Волині, зокрема стан унікального музею-садиби Стравінських, єдиного у світі, збереженого в оригінальному стані.

За його словами, дослідники відшукали досі невідомий твір Стравінського, який ніколи не виконувався. Зусиллями Тоні Палмера може статися так, що ця світова прем’єра і сенсація відбудеться на Волині.

«Завдяки творчості Тоні Палмера, його активній участі у нашому фестивалі світ дізнається не тільки про Стравінського, але й про Україну і Волинь. Тому, попри обмежені фінанси, ми намагаємося відроджувати і розвивати історичну спадщину, музейну справу. Це – і відновлення нашої ідентичності, і, одночасно, підґрунтя для розвитку туризму.

 

 Наступного року до 140-річчя Ігоря Стравінського є задум, окрім традиційного фестивалю, провести також і міжнародну наукову конференцію. Сподіваюсь, Тоні Палмер неодмінно знову відвідає Волинь.

Режисер пообіцяв не лише візит, а й сюрприз. За його словами, дослідники відшукали досі невідомий твір Стравінського, який ніколи не виконувався. Зусиллями Тоні Палмера може статися так, що ця світова прем’єра і сенсація відбудеться на Волині», - йдеться у дописі Григорія Недопада.

 

 

Telegram Channel