Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинські шахтарі протестують проти антитрудових законів

Ставлять гостро питання щодо закладення у Підіймають питання боргів із зарплати, добудови шахти №10, а також для цивілізованого виконання програми реорганізації вугільних підприємств.

Фото з відкритих джерел.

Волинські шахтарі протестують проти антитрудових законів

Сорок нововолинських профспілкових лідерів гірників та представників освітян та медиків сьогодні беруть участь в акції протесту в Києві.

Ставлять гостро питання щодо закладення у Держбюджет – 2022 коштів на погашення заборгованої зарплати, добудову шахти №10, а також для цивілізованого і безболісного виконання програми реорганізації вугільних підприємств. 

    Однією з вимог Всеукраїнської попереджувальної акції протесту профспілок, які зібралися під стінами Кабміну, є вимога забезпечити прийняття соціально спрямованого Державного бюджету України на 2022- й рік.  Зокрема, законодавчо закріпити визначені законами розміри державних соціальних стандартів та гарантій та скорочення масштабів бідності і соціальної нерівності в Україні. А також не допустити внесення змін у Трудовий кодекс, які суттєво обмежують повноваження профспілок у частині захисту своїх працівників.

Ставлять гостро питання щодо закладення у Держбюджет – 2022 коштів на погашення заборгованої зарплати, добудову шахти №10.

   Профспілки шахтарського міста доєднуються до вимоги не приймати антитрудові та антипрофспілкові закони. Інвалідів шахтарської праці найбільше хвилюють норми законопроектів, які стосуються відміни регресних виплат та злиття ймовірного злиття соціальних фондів з Пенсійним.

   Ставлять гостро питання щодо закладення у Держбюджет – 2022 коштів на погашення заборгованої зарплати, добудову шахти №10, а також для цивілізованого і безболісного виконання програми реорганізації вугільних підприємств. До слова, за інформацією голови Волинського теркому працівників вугільної промисловості, який теж перебуває в столиці, днями у ДП «Волиньвугілля» має відбутися засідання, на якому розглядатимуть питання про переведення шахти «Бужанської» у так звану третю категорію – у список вугільних підприємств, які готують на закриття.

  Якщо так станеться, то, звісно,  волинська вугільна галузь буде остаточно знищена.

  Алла Лісова

Читайте також:Вугільні підприємства Волині закриють. Що буде натомість

Telegram Channel