Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У селищі в Луцькому районі на подвір'я до людей забігла скажена лисиця

У селищі оголосили карантин.

Фото УНІАН.

У селищі в Луцькому районі на подвір'я до людей забігла скажена лисиця

У Колках ввели карантин

У смт Колки Луцького району оголошено карантин через сказ у лисиці, яку задушив собака, коли вона забігла в одне з обійсть.

Про це інформує Держпродспоживслужба.

Діагноз поставили фахівці Волинської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (експертиза №003244 п.м.21 від 04.10.2021 року).

Під час розслідування встановлено, що на територію приватного господарства о 4 годині ранку забігла лисиця, яку згодом задушив собака. Після цього, як виявилося під час розслідування, син власника собаки, витягнувши труп дикої тварини з мішка, фотографувався з мертвою лисицею на руках.

На територію приватного господарства о 4 годині ранку забігла лисиця, яку згодом задушив собака. 

Затверджено план заходів з ліквідації захворювання на сказ тварин у неблагополучному пункті (протокол № 10 від 06.10.2021р).

На засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луцькій райдержадміністрації ухвалили рішення про оголошення смт Колки Луцького району неблагополучним пунктом щодо сказу, а прилеглу територію в радіусі 5 км – загрозливою зоною і введено карантинні обмеження. Наразі в селищі проводять вакцинацію проти сказу всіх сприйнятливих тварин. Контактних осіб направили на огляд до сімейного лікаря.

Нині це перший випадок захворювання тварин на сказ у селищі Колки Луцького району.

Читайте також: Поліція встановила імена всіх осіб, які купували фальшиві ковідні сертифікати в лікарні на Волині

Реклама Google

Telegram Channel