Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Фронтенд фахівець для створення успішного бізнесу

Тільки 10-20% продуктивності веб-сайту залежить від сервера.

Фото skillup.ua.

Фронтенд фахівець для створення успішного бізнесу

У кожного веб-сайту є інтерфейс, це головна сторінка, що стосується послуги, яку найперше бачить користувач

Оскільки це парадна зала, через яку клієнти потрапляють на ваш сайт та ближче знайомляться з послугами, інтерфейс повинен бути доступним, добре продуманим, інтуїтивно зрозумілим та добре працювати. Щоб досягти усіх цих вимог, потрібні неабиякий професіоналізм фронтенд розробника. Компанія SkillUP https://skillup.ua/lp/frontend-online/ пропонує підготовку IT-фахівців з фінансово гарантованим результатом. Для підприємців випускники SkillUP це висококваліфіковані кадри, конкурентоспроможні на ринку праці та з сучасним баченням результатів. 

Що таке фронтенд-розробка? 

Frontend-розробка - це спеціалізація розробки програмного забезпечення.  Простіше кажучи, інтерфейс веб-сайту - це частина, яку користувачі фактично бачать і з якою взаємодіють, так званий користувальницький інтерфейс.

Там, де фронтенд-розробка зосереджена на призначеному для користувача інтерфейсі, інша область веб-розробки знаходиться на бекенді.  Backend-розробка фокусується на базах даних, сценарії і базової технічній архітектурі  веб-сайту.  Розробники, які займаються фронтенд- і бекенд розробкою, відомі як розробники повного стека. 

Випускники Skillup, які спеціалізуються на розробці зовнішнього інтерфейсу, часто працюють з трьома основними технологіями:

  • Мовою гіпертекстової розмітки (HTML);

  • каскадними таблицями стилів (CSS);

  • JavaScript. 

HTML - це основа веб-сайту.  По суті, це перенесення вмісту в теги, щоб надати йому семантичне значення. Завдяки цьому користувачі і машини краще розуміють контент. 

CSS -  рівень уявлення, розташований над HTML. Це набір інструкцій, які повідомляють браузеру, як представити HTML користувачеві. Він контролює такі речі, як розмір шрифту, колір шрифту і використовуваний шрифт. CSS також може управляти макетом сторінки на різних пристроях, змінювати кольори і навіть анімувати елементи. 

JavaScript - це останній шар, який знаходиться над HTML і CSS.  JavaScript додає інтерактивності сторінкам. Це набір інструкцій, які вказують браузеру, що потрібно робити в разі виникнення події. 

Доступність середовище для клієнтів 

Впровадження кращих практик доступності - це проблема, яку може вирішити фронтенд-розробник. Створити веб-сайт, доступний для перегляду більшості користувачів, нескладно, але створити систему, доступну для всіх користувачів, незалежно від їх обставин (наприклад, порушення зору, слуху, моторики або когнітивних здібностей), складно. 

Інтерфейсний розробник - це фахівець, який відстоює передові практики доступності в продуктових групах, оскільки саме він пише код, з яким взаємодіють всі користувачі. 

Фронтенд як митець веб-продуктивність 

Існує безліч архітектурних рішень фронтенд-розробника, які впливають на продуктивність веб-сайту. Зі слів  експерта з веб-продуктивності, «80-90% часу відповіді кінцевого користувача витрачається на інтерфейс».

Або, іншими словами, тільки 10-20% продуктивності веб-сайту залежить від сервера. Решта залежить від того, як інтерфейсний розробник побудував призначений для користувача інтерфейс. Це означає, що є потенціал для величезного збільшення продуктивності в цій галузі. 

 

 

Дизайн 

Інтерфейсний розробник долає розрив між технологією і дизайном. Це щось середнє між дизайнером і розробником програмного забезпечення.  Інтерфейсний розробник має можливість перетворити дизайн в робочу HTML-сторінку, яка враховує такі області, як:

  • Доступність;

  • веб-продуктивність;

  • майбутнє обслуговування;.

  • крос-девайсное тестування;

  • адаптивний веб-дизайн 

Фронтенд фахівець це безліч ідей розвитку вашого сайту. Тільки кваліфікований розробник в змозі збудувати платформу, яка приверне увагу, зацікавить користувача з першої секунди та перетворить його на вашого потенційного клієнта.

Реклама Google
 
Telegram Channel