Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Офшори, пов'язані з «Кварталом-95», могли допомагати Коломойському вимивати гроші з «Приватбанку», - журналістка

Чому президент не коментує резонансної теми?

Фото Цензор.НЕТ.

Офшори, пов'язані з «Кварталом-95», могли допомагати Коломойському вимивати гроші з «Приватбанку», - журналістка

Офшорні фірми президента Володимира Зеленського та його соратників могли допомагати олігарху Ігорю Коломойському вимивати гроші з «Приватбанку»

Про це журналістка Анна Бабінець повідомила в інтерв'ю «Детектор Медіа», інформує Цензор.НЕТ.

«Для мене найбільшим відкриттям стала співпраця з Коломойським. Завдяки тим документам, що ми познаходили, в мене таке враження, що група офшорів, пов’язана з «Кварталом», могла допомагати вимивати гроші з «Привату». Офшори були додатковим відмивочним вузлом. Очевидно, що поки не буде відповідей і коментарів Зеленського, Коломойського, і до заяв із боку офіційного розслідування ми не можемо це стверджувати, але картина має такий вигляд: вони почали співпрацювати й через цей вузол могли пройти брудні гроші з «Приватбанку», - зазначила Бабінець.

Вражає, в який залежності перебуває президент від Коломойського. І це історія не просто з минулого: спільні темні справи в минулому можуть впливати на теперішнє й майбутнє.

За її словами, якщо інформація повністю підтвердиться, це означає, що президент Володимир Зеленський перебуває в прямій залежності від олігарха Ігоря Коломойського.

«Чи розуміли вони, що робили, чи не розуміли, - це запитання, на які вони мають відповідати. Але якщо так, вражає, в який залежності перебуває президент від Коломойського. І це історія не просто з минулого: спільні темні справи в минулому можуть впливати на теперішнє й майбутнє. Ми повинні розуміти, що йдеться про президента й одного з найвпливовіших олігархів. І між ними досі є стосунки, п’ять років навколо «Привату» тривають суди, і це може сильно впливати на дії президента. Це все ніби було в повітрі, але коли ти бачиш фірми, транзакції, покрокову історію, то думаєш: «Ого, то в нас може бути сильний вплив олігарха на президента», - зазначила журналістка.

Читайте також: Зеленський повернув «тітушок» як невід’ємну складову диктатури та інструмент боротьби з опозицією – Олександр Погребиський​.

Раніше ЗМІ опублікували розслідування, в якому, зокрема, йдеться про те, що президент Володимир Зеленський і його соратники могли бути причетні до переведення 40 млн доларів від структур, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським. Володимир Зеленський ніяк не відреагував на оприлюднену інформацію.

Telegram Channel