Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Виховання дівчинки: психологічні особливості

Дівчинка відрізняється від хлопчика виразною емоційністю та високою прийнятністю.

Фото shop.karpachoff.

Виховання дівчинки: психологічні особливості

Батьки радіють народженню малюка любої статі, але виховання хлопчика та дівчинки мають свої характерні особливості

Процес виховання, що враховує не тільки фізичний, але і духовний розвиток дитини певної статі – це справжнє мистецтво, яким при бажанні можуть володіти батьки. Кожен дитячий вік особливий, у нього своя психологія. Аби простіше було виховувати дитину, допомагати їй та зберігати гармонію в родині, важливо чітко розуміти особливості її віку. Відповіді на більшість запитань можна знайти, наприклад, в літературі з книгарні Дмитра Карпачова, а для дітей - цікаві книжки сучасних авторів в інтернет-магазині shop.karpachoff.

Як виростити дочку щасливою?

Складно бути батьками дівчинки: обрати суворість чи м’якість, дозволити бути принцесою чи хуліганкою? Тут необхідно знайти баланс у вихованні дівчинки, який допоможе виростити дочку щасливою та успішною.

Дівчинка відрізняється від хлопчика виразною емоційністю та високою прийнятністю. Це природно та біологічно обумовлено. Важливо при цьому виховати не примхливу принцесу, а чуттєву, витончену та розумну дівчинку. Завдання батьків – допомогти дочці розібратися в своїх емоціях та почуттях, і дуже важливо це робити без критики та засудження. Те, що сприймається як каприз, зазвичай є лише складністю розуміння та вираження почуттів та потреб. Аби правильно виховати дівчинку рекомендується дотримуватися наступних правил:

  • жіночий куток. Першим етапом виховання є покупки необхідних дитині іграшок. Дівчатка полюбляють гратися в такі ігри, які відповідають жіночій статі. Наприклад, «дочки-матері», побудова лялькового будиночка та створення в ньому порядку, ігри в переодягання. Таким чином, дитина тренується виконувати свої жіночі обов’язки, які закладені в ній від природи. Найголовніше, що необхідно дівчинці – це куточок, в якому вона буде почувати себе затишно. Не варто втручатися в особистий простір дитини, краще спостерігати за її грою;

  • справи домашні. Аби дитина була знайома з домашніми обов’язками, до них слід її привчати з перших місяців життя. Це має відбуватися в ігровій формі, адже саме так діти краще засвоюють нову інформацію. Участь в домашніх справах навчить дівчинку бути акуратною, терпимою та наполегливою;

  • смак – справа тонка. Дівчинка вже в ранньому віці може наполегливо відстоювати свою думку відносно одягу. Психологи радять батькам не сперечатися, а надати дитині право вибору. Адже в підлітковому віці дівчина не зможе проявляти самостійність і завжди буде потребувати чиїх-то порад;

  • фізіологічні та психологічні особливості. Дівчинка завжди ближче до матері, яка має розповісти про фізіологічні особливості жіночого організму, про взаємовідношення між чоловіком та жінкою, про перші почуття та поцілунки. Але варто пам’ятати, що для всього свій час. Краще давати відповіді на питання, що зацікавили дитину. Велике значення у вихованні дівчинки має творчість (співи, малювання, гра на музикальному інструменті тощо.

Головні якості майбутньої жінки

Сучасна жінка має бути рішучою, впевненою в собі та здатною подолати життєві негаразди. В майбутній жінці варто розвивати такі якості – гнучкість (вміння дивитись на ситуацію з різних боків та знаходити компроміс); рішучість самостійність у прийнятті рішень та їх реалізації); доброта (готовність допомогти та турбуватися про близьких та нужденних); мудрість (розсудливість та спокій). Дівчинка має навчитись віддавати та сприймати кохання, давати собі право відчувати емоції, а не подавляти їх. Крім цього важливо, аби майбутня жінка вміла підтримувати красу тіла/душі та мала широкий світогляд.

Telegram Channel